Zobrazeno 1 - 10
of 54
pro vyhledávání: '"brewing conditions"'
Autor:
Sadaf Parvez, Idrees Ahmed Wani
Publikováno v:
eFood, Vol 5, Iss 4, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract Green tea, a widely consumed beverage with a long history of traditional use has garned renewed scientific interest due to its potential health benefits. Unlike other tea types, green tea undergoes minimal oxidation and thus preserving its p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac0f0d35ca80400abbe3fd2482d9b772
Autor:
Valerija Majetić Germek, Paula Žurga, Olivera Koprivnjak, Kristina Grozić, Iva Previšić, Šime Marcelić, Smiljana Goreta Ban, Igor Pasković
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 39, Iss 5, Pp 393-401 (2021)
Leaves and infusions of six Croatian olive cultivars grown in an organic orchard under the same agronomic conditions were characterised by high-performance liquid chromatography-ultraviolet/visible spectrophotometry (HPLC-UV/VIS). The total identifie
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f6839ec74714ccea23825c1b1975632
Autor:
Ling Fang, Nan Long, Ying Li, Xiaofang Liao, Linchun Shi, Haiping Zhao, Lidong Zhou, Weijun Kong
Publikováno v:
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol 234, Iss , Pp 113377- (2022)
Affected by some external conditions and internal factors, pesticides can be transferred from tea into its infusion, causing subsequent damage to humans as tea infusion is generally consumed. This study aimed to explore the inherent regularity in tra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b99052609b8742adafbdd10ab555324a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Qing-Qing Cao, Jie-Qiong Wang, Jian-Xin Chen, Fang Wang, Ying Gao, Daniel Granato, Xuebo Zhang, Jun-Feng Yin, Yong-Quan Xu
Tieguanyin is one of the most consumed oolong teas because of its distinctive flavor. The brewing process is crucial for the flavor performance of traditional teas, thus the effects of brewing conditions, including water/tea ratio (R), brewing temper
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::6a6ef8eba2ba11e30fed269c5f70c4d5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 24, Iss 9, p 1735 (2019)
Chemical and biological investigation of green tea has been generally performed while using different infusions that are prepared without consideration of the effects of sample preparation conditions. In this study, for the first time, the effects of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f8bacdc6a0524e19835bc540a8034e37
Autor:
Lorena González-Gómez, Sonia Morante-Zarcero, Jorge A. M. Pereira, José S. Câmara, Isabel Sierra
Publikováno v:
Toxins; Volume 15; Issue 6; Pages: 362
Atropine and scopolamine belong to the tropane alkaloid (TA) family of natural toxins. They can contaminate teas and herbal teas and appear in infusions. Therefore, this study focused on analyzing atropine and scopolamine in 33 samples of tea and her
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.