Zobrazeno 1 - 10
of 239
pro vyhledávání: '"boletes"'
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 23, Iss , Pp 101661- (2024)
The taste and aroma of edible mushrooms, which is a criterion of judgment for consumer purchases, are influenced by amino acids and their metabolites. Sixty-eight amino acids and their metabolites were identified using liquid chromatography mass spec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/44069178275d45c2b3dca817cd0228b1
Four New Species and a New Combination of Boletaceae (Boletales) from Subtropical and Tropical China
Autor:
Rou Xue, Lin-Jie Su, Tai-Jie Yu, Chang Xu, Hong-Yan Huang, Nian-Kai Zeng, Guo-Li Zhang, Li-Ping Tang
Publikováno v:
Journal of Fungi, Vol 10, Iss 5, p 348 (2024)
Previous studies have shown that boletes are abundant and diverse in China, especially in tropical and subtropical regions. In the present study, morphological, ecological, host relationship, and a four-locus (28S, tef1, rpb1, and rpb2) molecular phy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/affa63e74b2843789dc8c545140bde87
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Mycology, Pp 1-12 (2022)
Polysaccharides in boletes (Boletales) are economically significant to both function food and medicinal industries. The polysaccharides were extracted from the fruit bodies of eight boletes, namely, Aureoboletus longicollis, Butyriboletus hainanensis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/178fe94ed3c44e4baf1290c3edba8fa6
Autor:
Olivia Ayala-Vásquez, Jesús Pérez-Moreno, Juan Pablo Pinzón, Roberto Garibay-Orijel, Jesús García-Jiménez, Javier Isaac de la Fuente, Crystian Sadiel Venegas-Barrera, Magdalena Martínez-Reyes, Leticia Montoya, Víctor Bandala, Celia Elvira Aguirre-Acosta, César Ramiro Martínez-González, Juan Francisco Hernández-Del Valle
Publikováno v:
Journal of Fungi, Vol 9, Iss 12, p 1126 (2023)
Boletes are one of the most common groups of fungi in temperate, subtropical, and tropical ecosystems. In Mexico, the northern region has mainly been explored in terms of bolete diversity. This study describes a new genus and seven new species based
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1709e5013ebd4b91ab1e85efd755ad3f
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2023)
Boletes are favored by consumers because of their unique flavor, rich nutrition and delicious taste. However, the different nutritional values of each species lead to obvious price differences, so shoddy products appear on the market, which affects f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0139e427cbe542248ca537a85a4e6ff0
Autor:
Matteo Gelardi, Claudio Angelini, Federica Costanzo, Enrico Ercole, Beatriz Ortiz-Santana, Alfredo Vizzini
Publikováno v:
Mycobiology, Vol 49, Iss 1, Pp 24-45 (2021)
The occurrence of Austroboletus subflavidus and Fistulinella gloeocarpa is documented from the Dominican Republic. The latter species is reported for the first time outside its original locality in Martinique, extending the geographic range for this
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1098c0947b384f93a1efe438400947b1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Mycologia, 2018 Nov 01. 110(6), 1110-1126.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/26576179