Zobrazeno 1 - 10
of 173
pro vyhledávání: '"blood glucose response"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Baghdad Journal of Biochemistry and Applied Biological Sciences, Vol 3, Iss 01, Pp 17-28 (2022)
Background and objective: The current study aims to evaluate the glycemic index of local honey and date intake in healthy adults. Methods: The study was conducted on 24 healthy volunteers. They were given 50 g of carbohydrates from Haji Omeran loc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/77784ca95bda43d8b27ab962089a0e9d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Science & Nutrition, Vol 9, Iss 2, Pp 1106-1111 (2021)
Abstract Yam is one of the commonly consumed carbohydrate staples. The objective of this work was to investigate the effect of boiling, roasting, and frying on the glycemic index (GI) of white yam (Dioscorea rotundata), yellow yam (Dioscorea cayenesi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50ba6480af584db4838faf83284a9cdd
Publikováno v:
Journal of Sport and Health Science, Vol 9, Iss 6, Pp 645-650 (2020)
Background: One-hour postprandial hyperglycemia is associated with increased risk of type 2 diabetes and cardiovascular disease. Physical activity (PA) has short-term beneficial effects on post-meal glucose response. This study compared the oral gluc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e72f42a392f84de889e7607fe62b4d27
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 46, Iss , Pp 423-439 (2018)
Soluble dietary fibre (DF), including β-glucan, guar gum, psyllium and alginate, reduce the absorption rate of glucose after the consumption of a high carbohydrate load through its beneficial viscosity properties. The addition of DF to high carbohyd
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8b21d30f3cb1476c85131f67cf9bc054
Publikováno v:
International Journal of Science and Engineering, Vol 5, Iss 1, Pp 42-48 (2013)
Management based on the carbohydrate diet is very important to do and not to be avoided but how diet and variations of carbohydrate consumed is set mainly the source of rice that does not fast respond to an increase in blood glucose. Therefore, Evalu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4c4c916712bd4ce2905597754b2757f0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aderonke I. Olagunju
Publikováno v:
Preventive Nutrition and Food Science
Prevalence of diabetes mellitus (DM) is rising globally and largely due to dietary lifestyle changes and urbanization. The concept of glycaemic index (GI) as a dietary tool for the management of DM has been recommended by international health organiz