Zobrazeno 1 - 10
of 331
pro vyhledávání: '"black beans"'
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 24, Iss , Pp 101997- (2024)
In the paper, metabolomics techniques based on UHPLC-QE-MS were used to study raw black beans, steaming black beans, and their in vitro digestion products. The results show that the three groups of raw black beans, atmospheric pressure-steamed black
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/70cb9b2359ce400cbad3c280ed80c0d9
Autor:
Xiufa HU, Yanmei CHEN, Xiling ZHANG, Chenqi GU, Man LI, Yangyang NING, Weichao GUAN, Chanmin ZHENG, Mingyang DONG, Die HU, Qingyu YANG
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 6, Pp 121-127 (2024)
To investigate the effect of ultrasound assisted NaCl soaking on the structure and digestive characteristics of black beans, the scanning electron microscopy, infrared spectroscopy analysis, X-ray diffraction and other methods were used to analyze th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a5a546c065c24efeb126e51975972cee
Publikováno v:
Food Frontiers, Vol 4, Iss 3, Pp 1019-1038 (2023)
Abstract Black beans (Phaseolus vulgaris L.) are most widely consumed in China, India, and America due to their unique taste and potent health benefits attributed to their higher content of phytochemicals. Researchers have extensively explored the ph
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/25eae02af9464dc89c9940ae818eb434
Publikováno v:
Plant-Environment Interactions, Vol 5, Iss 1, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract The use of arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) as biofertilizers has proven successful in boosting the yield and nutritional quality of a variety of crops. AMF associate with plant roots and exchange soil nutrients for photosynthetically deri
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a7585ba3ea745aebf6b73ea5f66f251
Autor:
Priti Sharad Mali, Pradyuman Kumar
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 3, Iss , Pp 100543- (2023)
Legumes processing industries have led to an accumulation of waste as a byproduct which is often discarded. However, this study aimed to use a ‘green technology’ such as microwave-assisted extraction (MAE) to valorize the wastage and assess the f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/62f77c0276824456aad512d18fbdf9d3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Karla Damián-Medina, Dragan Milenkovic, Yolanda Salinas-Moreno, Karla Fabiola Corral-Jara, Luis Figueroa-Yáñez, Erika Marino-Marmolejo, Eugenia Lugo-Cervantes
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Black beans (BB) are an important source of a range of plant bioactive compounds including polyphenols, particularly anthocyanins. Several studies support that consumption of BB is associated with health benefits, including prevention of type 2 diabe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/898119be263d49afb04441e07d6c27b3