Zobrazeno 1 - 10
of 378
pro vyhledávání: '"black aspergilli"'
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 5, Pp e26812- (2024)
Aspergillus section Nigri (black aspergilli) fungi are economically important food spoilage agents. Some species in this section also produce harmful mycotoxins in food. However, it is remarkably difficult to identify this fungal group at the species
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4a1172d8263541fe8478c2364bcf6168
Autor:
Surapong Khuna, Nakarin Suwannarach, Jaturong Kumla, Jens Christian Frisvad, Kenji Matsui, Wipornpan Nuangmek, Saisamorn Lumyong
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 12 (2021)
Some soil fungi play an important role in supplying elements to plants by the solubilizing of insoluble minerals in the soil. The present study was conducted to isolate the mineral-solubilizing fungi from rhizosphere soil in some agricultural areas i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b0d861ef22f420785e3b8636e7ead98
Publikováno v:
Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST), Vol 41, Iss 1, Pp 181-191 (2019)
The present study aimed to recognize the microscopic characteristics of black aspergilli species which exhibit similar characteristics on culture media. Forty eight black aspergilli isolates were obtained from clinical wastes and purified using sing
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb34ada8d7e54ca79650a43465fea4ca
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Serra, Rita, Cabañes, F. Javier, Perrone, Giancarlo, Castellá, Gemma, Venâncio, Armando, Mulè, Giuseppina, Kozakiewicz, Zofia
Publikováno v:
Mycologia, 2006 Mar 01. 98(2), 295-306.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/3762330
Publikováno v:
BMC Genomics, Vol 19, Iss 1, Pp 1-16 (2018)
Abstract Background Black Aspergilli represent one of the most important fungal resources of primary and secondary metabolites for biotechnological industry. Having several black Aspergilli sequenced genomes should allow targeting the production of c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/33ffc8f9d63843caaf3c5dbc7c7a5d02
Autor:
Letizia Mondani, Roberta Palumbo, Dimitrios Tsitsigiannis, Dionysios Perdikis, Emanuele Mazzoni, Paola Battilani
Publikováno v:
Toxins, Vol 12, Iss 5, p 303 (2020)
Ochratoxin A (OTA) is the most toxic member of ochratoxins, a group of toxic secondary metabolites produced by fungi. The most relevant species involved in OTA production in grapes is Aspergillus carbonarius. Berry infection by A. carbonarius is enha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6c38f95adbb643628296b8499869c032
Autor:
Elizabeth A. A. Duarte, Caroline L. Damasceno, Thiago A. S. de Oliveira, Leonardo de Oliveira Barbosa, Fabiano M. Martins, Jurema Rosa de Queiroz Silva, Thais E. F. de Lima, Rafael M. da Silva, Rodrigo B. Kato, Dener E. Bortolini, Vasco Azevedo, Aristóteles Góes-Neto, Ana C. F. Soares
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 9 (2018)
Approximately 75% of the worldwide production of hard natural fibers originates from sisal, an industrial crop from arid and semiarid tropical regions. Brazil is the world's largest producer of sisal fiber, accounting for more than 40% of the worldwi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cfda940ec876485795c44e393255c2ed