Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "bisporus"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 8 044 pro vyhledávání: '"bisporus"'
1
Akademický článek
Assessing the toxicity of green Agaricus bisporus-based Cadmium Sulfide nanoparticles on Musca domestica as a biological model
Autor: Hanan I. Elhenawy, Noura A. Toto, Abdelazeem S. Eltaweil, Hussein K. Hussein, Maria Augustyniak, Lamia M. El-Samad
Publikováno v: Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract The common housefly, Musca domestica, known for transmitting over 100 infections, was studied using green-synthesized Cadmium Sulfide nanoparticles (CdS NPs) from Agaricus bisporus. These CdS NPs were tested on third-instar larvae under labo
Externí odkaz: https://doaj.org/article/27d2edac28b14e73ac7ec3b12c333a86
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
2
Akademický článek
Rutin of Moringa oleifera as a potential inhibitor to Agaricus bisporus tyrosinase as revealed from the molecular dynamics of inhibition
Autor: Reyad M. El-Sharkawy, Abdalla E. El-Hadary, Heba S. Essawy, Ashraf S. A. El-Sayed
Publikováno v: Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-16 (2024)
Abstract Tyrosinase is a binuclear copper-containing enzyme that catalyzes the conversation of monophenols to diphenols via o-hydroxylation and then the oxidation of o-diphenols to o-quinones which is profoundly linked to eukaryotic melanin synthesis
Externí odkaz: https://doaj.org/article/47736bb3e9d04fb49d3bdd1df56d5104
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
3
Akademický článek
Mushroom production on digestate: Mineral composition of cultivation compost, mushrooms, spent mushroom compost and spent casing
Autor: Agnieszka Jasinska, Ketil Stoknes, Przemyslaw Niedzielski, Anna Budka, Miroslaw Mleczek
Publikováno v: Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 101518- (2024)
Produced in the process of anaerobic digestion, the effluent called digestate is rich in nutrients and can be used as a growing media for mushrooms. However, it can also be rich in non-essential and trace elements, heavy metals, various organic pollu
Externí odkaz: https://doaj.org/article/005a557641e44b848d94c54d954ca6da
Zobrazit plný text záznamu
4
Akademický článek
Comparative analysis of multifaceted properties of Agaricus bisporus and Ganoderma lucidum macro-fungi powder: Techno-functional and structural characterization, mineral uptake, and photocatalytic activity
Autor: Vaishali Singh, Aarti Bains, Gulden Goksen, Vittorio Capozzi, Anarase Dattatray Arjun, Nemat Ali, Muzaffar Iqbal, Prince Chawla
Publikováno v: Food Chemistry: X, Vol 24, Iss , Pp 101937- (2024)
Macro-fungi are recognized for food, medicinal, and environmental applications, therefore, the study focuses on multifaceted nutritional, techno-functional, and bioremediation-related uses of Agaricus bisporus and Ganoderma lucidum powders. Herein, A
Externí odkaz: https://doaj.org/article/58ea2baa106c47ea8dd3c0a4ff1b4668
Zobrazit plný text záznamu
5
Akademický článek
Numerical optimization of drying of white button mushroom (Agaricus bisporus) employing microwave and fluidized bed drying for preparing value added product
Autor: Shahid Ahmad Teli, Adnan Yousuf Sheikh, Rakesh Mohan Shukla, Rishi Richa, Shahzad Faisal, Sanjay Kumar, Ankita Dobhal, Ajay Singh, Avvaru Praveen Kumar
Publikováno v: Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 101360- (2024)
The microwave-assisted fluidized bed two-stage novel, energy-efficient drying method was used for Agaricus bisporus drying which can be further utilised for mushroom protein powder, and soup. The effect of microwave heating time (MHT), fluidized bed
Externí odkaz: https://doaj.org/article/91ac1e12d2ab4882a417b664fb7875ac
Zobrazit plný text záznamu
6
Akademický článek
Agaricus bisporus mushroom anaphylaxis: A case report and review of the literature
Autor: Syed B. Ali, MBBS, FRACP, William Smith, MBBS, FRACP, PhD
Publikováno v: Journal of Allergy and Clinical Immunology: Global, Vol 3, Iss 4, Pp 100324- (2024)
Background: Anaphylaxis in response to edible mushrooms is uncommon, and sensitization may be independent of occupational exposure. Globally, Agaricus bisporus is one the most cultivated mushroom species, comprising the button, portobello, and Swiss
Externí odkaz: https://doaj.org/article/438d94739be44599b7eedfec01dd0eb3
Zobrazit plný text záznamu
7
Akademický článek
Phenotypic Characteristics, Pathogenicity, and Molecular Identification of Hypomyces perniciosus Causing Wet Bubble Disease of Edible Mushrooms
Autor: Szumigaj-Tarnowska Joanna, Szczechura Wojciech
Publikováno v: Journal of Horticultural Research, Vol 32, Iss 1, Pp 79-88 (2024)
The research aimed to determine the phenotypic characteristic, pathogenicity and molecular characterization of Hypomyces perniciosus isolates responsible for wet bubble disease of the white button mushroom Agaricus bisporus. Phenotypic characteristic
Externí odkaz: https://doaj.org/article/521bce2a76c64149bc03ff8b3fa30cc5
Zobrazit plný text záznamu
8
Akademický článek
Effects of Different Addition of Agaricus bisporus Powders on Rheological and Textural Properties of Yogurt
Autor: Pengwei SUN, Yani LIU, Ran LI, Hong GAO, Xiuzhi FAN, Chaomin YIN, Wangyang SHEN, Zhan WANG, Junhao CHEN, Defang SHI
Publikováno v: Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 9, Pp 54-61 (2024)
In order to investigate the effect of ABP (Agaricus bisporus powder) on the physicochemical properties of yogurt, ABP with different mass fractions (0.0%, 1.5%, 3.0%, 4.5%, 6.0% and 7.5%) was added to yogurt while using yogurt as the raw material, an
Externí odkaz: https://doaj.org/article/80cfbbcbf0764bf3a7f377a8f93e4e7b
Zobrazit plný text záznamu
9
Akademický článek
Biological characteristics of two pathogens causing brown blotch in Agaricus Bisporus and the toxin identification of Cedecea neteri
Autor: Zaixing Huang, Yiyun Huang, Yulu Nie, Bin Liu
Publikováno v: Phytopathology Research, Vol 6, Iss 1, Pp 1-13 (2024)
Abstract Brown blotch disease in Agaricus bisporus reduces its commercial value, resulting in significant economic losses. The pathogens of brown blotch disease are diverse. Current research on the biological characteristics and toxins has been limit
Externí odkaz: https://doaj.org/article/94d6c9f2132541a6bfc2c2fd1a123b85
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
10
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Další »
  • [805]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 4 990 Akademické články
  • 47 Knihy
  • 47 Konferenční materiály
  • 33 Recenze
  • 6 Dissertations
  • 1 Trade Publications
  • 1 Electronic Resources
  • 5 208 agaricus bisporus
  • 1 928 mushroom
  • 1 724 biology
  • 1 652 agaricus-bisporus
  • 1 532 chemistry
  • 1 152 biology.organism_classification
  • 1 059 food science
  • 896 chemistry.chemical_compound
  • 862 fungi
  • 826 agaricus
  • 583 botany
  • 530 horticulture
  • 513 biochemistry
  • 510 food and beverages
  • 502 general medicine
  • 474 mushrooms
  • 454 compost
  • 454 microbiology
  • 448 medicine
  • 411 03 medical and health sciences
  • 393 mycelium
  • 379 01 natural sciences
  • 366 pleurotus ostreatus
  • 357 chemistry.chemical_classification
  • 350 biotechnology
  • 324 tyrosinase
  • 313 agronomy and crop science
  • 313 genetics
  • 297 applied microbiology and biotechnology
  • 297 engineering
  • 292 engineering.material
  • 286 plant science
  • 274 edible mushroom
  • 271 molecular biology
  • 270 quality
  • 269 04 agricultural and veterinary sciences
  • 258 antioxidant
  • 238 edible mushrooms
  • 237 biology.protein
  • 234 0301 basic medicine
  • 231 0106 biological sciences
  • 229 0404 agricultural biotechnology
  • 229 040401 food science
  • 218 polyphenol oxidase
  • 208 animal structures
  • 204 browning
  • 197 bacteria
  • 190 growth
  • 190 purification
  • 189 ecology, evolution, behavior and systematics
  • 513 elsevier bv
  • 316 elsevier
  • 303 wiley
  • 294 elsevier sci ltd
  • 273 mdpi
  • 267 springer
  • 228 elsevier science bv
  • 216 springer science and business media llc
  • 182 mdpi ag
  • 99 amer chemical soc
  • 97 elsevier b.v.
  • 96 elsevier ltd
  • 78 wiley-blackwell
  • 51 amer soc microbiology
  • 45 frontiers media sa
  • 45 springer verlag
  • 42 american society for microbiology
  • 42 microbiology society
  • 36 academic press
  • 32 springer-verlag
  • 31 canadian science publishing
  • 30 elsevier applied science publishers
  • 24 academic journals
  • 24 biomed central ltd
  • 22 american chemical society
  • 21 blackwell publishing ltd
  • 21 springer netherlands
  • 20 american phytopathological society
  • 20 nature publishing group
  • 20 springer india
  • 19 walter de gruyter gmbh
  • 15 springer international publishing
  • 11 oxford university press
  • 11 sciendo
  • 10 korean society of mycology
  • 9 institute of pesticides and environmental protection
  • 7 frontiers media s.a.
  • 7 springeropen
  • 6 informa healthcare
  • 6 peerj inc.
  • 6 wolters kluwer medknow publications
  • 4 academia brasileira de ciencias
  • 4 elsevier science ltd
  • 3 academy of science of south africa
  • 1 [s.l. : s.n.]
  • 1 druck+dietikon
  • 1 nordic council of ministers' publishing house
  • 1 orebro universitet, restaurang- och hotellhogskolan
  • 1 toulouse : impr. univ. p. sabatier
  • 1 universidade federal de pernambuco
  • 243 food chemistry
  • 189 journal of agricultural and food chemistry
  • 143 international journal of medicinal mushrooms
  • 118 postharvest biology and technology
  • 106 mycologia
  • 105 applied microbiology and biotechnology
  • 100 foods
  • 100 international journal of biological macromolecules
  • 100 journal of the science of food and agriculture
  • 81 scientia horticulturae
  • 75 mycological research
  • 75 phytochemistry
  • 70 applied and environmental microbiology
  • 70 journal of food science
  • 69 fems microbiology letters
  • 66 fungal genetics and biology
  • 55 annals of applied biology
  • 55 bioresource technology
  • 50 carbohydrate polymers
  • 49 molecules
  • 48 journal of fungi
  • 45 fungal biology
  • 44 frontiers in microbiology
  • 44 plant disease
  • 40 journal of food science and technology
  • 39 journal of food composition and analysis
  • 36 canadian journal of microbiology
  • 34 microbiology
  • 32 mycobiology
  • 25 amb express
  • 25 biochemical and biophysical research communications
  • 25 pest management science
  • 24 scientific reports
  • 23 international journal of molecular sciences
  • 23 nutrients
  • 22 journal of applied microbiology
  • 21 chemosphere
  • 21 european journal of plant pathology
  • 19 agronomy
  • 19 journal of functional foods
  • 19 journal of microbiological methods
  • 15 international journal of food properties
  • 15 new phytologist
  • 12 journal of biotechnology
  • 12 journal of medicinal food
  • 11 food technology and biotechnology
  • 11 peerj
  • 10 genes
  • 10 heliyon
  • 7 ecotoxicology and environmental safety
  • 3 011 Science Citation Index Expanded
  • 2 974 OpenAIRE
  • 1 483 Scopus®
  • 317 MEDLINE
  • 216 Directory of Open Access Journals
  • 23 JSTOR Journals
  • 8 Networked Digital Library of Theses & Dissertations
  • 7 Social Sciences Citation Index
  • 3 Emerald Insight
  • 1 Katalog Knihovny AV ČR
  • 1 Vybrané kolekce e-knih
  • 3 iran
  • 2 europe
  • 1 brazil
  • 1 china
  • 1 south australia
  • 1 united states
  • 1 Knav

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......