Zobrazeno 1 - 10
of 617
pro vyhledávání: '"biocrystallization"'
Autor:
Jana Pilátová, Daria Tashyreva, Jiří Týč, Marie Vancová, Syed Nadeem Hussain Bokhari, Radim Skoupý, Mariana Klementová, Hendrik Küpper, Peter Mojzeš, Julius Lukeš
Publikováno v:
mBio, Vol 14, Iss 1 (2023)
ABSTRACT Barium and strontium are often used as proxies of marine productivity in palaeoceanographic reconstructions of global climate. However, long-searched biological drivers for such correlations remain unknown. Here, we report that taxa within o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/80f35ae2881c4fd8bd06b503901d4cc3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Roman Kamyshinsky, Yury Chesnokov, Liubov Dadinova, Andrey Mozhaev, Anton Orekhov, Eleonora Shtykova, Alexander Vasiliev
Publikováno v:
International Journal of Biomedicine, Vol 9, Iss Suppl_1, Pp S15-S15 (2019)
Background: It was shown that when exposed to extreme environment Dps-DNA co-crystallization takes place in Escherichia coli as a protective mechanism. However, to this date most of the proposed models of co-crystals were not backed up with any direc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b346715fd914159b544e2abebdd9da9
Autor:
Yuri Chesnokov, Roman Kamyshinsky, Andrey Mozhaev, Eleonora Shtykova, Alexander Vasiliev, Ivan Orlov, Liubov Dadinova
Publikováno v:
International Journal of Molecular Sciences; Volume 24; Issue 10; Pages: 8534
In response to adverse environmental factors, Escherichia coli cells actively produce Dps proteins which form ordered complexes (biocrystals) with bacterial DNA to protect the genome. The effect of biocrystallization has been described extensively in
Impurities control the formation of bio-crystals and can fully paralyze crystal growth at low levels of supersaturation. Traditional impurity models predict that an escape from this so-called “dead zone” requires an increase in the driving force
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::317876f69d119fe8f5eec1edac9cecd8
https://hdl.handle.net/10481/82502
https://hdl.handle.net/10481/82502
Autor:
Anka Popović-Vranješ, Tijana Lopičić-Vasić, Goran Grubješić, Saša Krstović, Dragomir Lukač, Aleksandar Kralj, Uwe Geier
Publikováno v:
Mljekarstvo, Vol 66, Iss 4, Pp 262-271 (2016)
Holistic methods, such as biocrystallization and capillary dynamolysis, can be used to confirm differences in chemical composition between organic and conventionally produced milk. The utilization of such methods is complementary to other quality ass
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/83c547f38e6241b68374c16cc9f97d2b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.