Zobrazeno 1 - 10
of 54
pro vyhledávání: '"bioactive food compounds"'
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 6, p 1232 (2023)
Dietary patterns are promising strategies for preventing and treating obesity and its coexisting inflammatory processes. Bioactive food compounds have received considerable attention due to their actions against obesity-induced inflammation, with lim
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2814f2f243bc407ca312ec4090fbef55
Autor:
Rabia Durrani, Yang Meiyun, Baoru Yang, Erwann Durand, André Delavault, Hou Bowen, Huan Weiwei, Long Yiyang, Song Lili, Gao Fei
Publikováno v:
Food Chemistry
Food Chemistry, 405 (A), Art.-Nr.: 134843
Food Chemistry, 405 (A), Art.-Nr.: 134843
Torreya grandis nut is a chief functional food in China consumed for centuries. Besides its rich protein composition, increasing studies are now focusing on T. grandis functional proteins that have not yet identified. In this study, liquid chromatogr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::060f07ba2477b70303e37ae060816571
http://agritrop.cirad.fr/602892/
http://agritrop.cirad.fr/602892/
Autor:
Michel Y. Esse, Tagro S. Guehi, Marc Lebrun, Gilles Morel, Joël Grabulos, Christian Mestres, Nawel Achir
Publikováno v:
Journal of Food Processing and Preservation
Journal of Food Processing and Preservation, 2022, 46 (10), ⟨10.1111/jfpp.16888⟩
Journal of Food Processing and Preservation, 2022, 46 (10), ⟨10.1111/jfpp.16888⟩
Seeds of Parkia biglobosa, also called African locust bean seeds (ALBSs), are used to produce a condiment by subjecting them to cooking, alkaline fermentation, and drying. The objective of this work was to monitor the evolution of the composition of
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::ff56660cc031e6d0f7931d0a663c216f
https://institut-agro-montpellier.hal.science/hal-03936396
https://institut-agro-montpellier.hal.science/hal-03936396
Autor:
Miro Bakula, Mario Cindrić, Ana-Marija Liberati-Čizmek, Amela Hozić, Irena Colić Barić, Antun Lovro Brkić, Mirna Biluš
Publikováno v:
Plant Foods for Human Nutrition. 74:235-240
Metabolic syndrome, characterized by obesity, low-grade inflammation, insulin resistance, hyperglycemia, dyslipidemia and hypertension, is a major risk factor for cardiovascular mortality. Preclinical studies on recently discovered classes of lipids
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nutrients, Vol 7, Iss 7, Pp 5177-5216 (2015)
Digibug. Repositorio Institucional de la Universidad de Granada
instname
Nutrients
Digibug. Repositorio Institucional de la Universidad de Granada
instname
Nutrients
The prevalence of cardiovascular diseases (CVD) is rising and is the prime cause of death in all developed countries. Bioactive compounds (BAC) can have a role in CVD prevention and treatment. The aim of this work was to examine the scientific eviden
Publikováno v:
Phytomedicine. 23:200-213
BackgroundMethylglyoxal (MGO) is known to be a major precursor of advanced glycation end products (AGEs) which are linked to diabetes and its related complications. Naturally occurring bioactive compounds could play an important role in countering AG
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.