Zobrazeno 1 - 10
of 220
pro vyhledávání: '"beta acids"'
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 70, Iss 4, Pp 919–926-919–926 (2024)
Between 2009 and 2023, European hop varieties were evaluated within genetic resources in the Czech Republic. The objective of this paper was to determine the variability of hop alpha and beta acid contents in the monitored varieties at a single site
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/99ee9177c2494b23aa38b5cd7539d6ef
Autor:
Maarten Goedseels, Chris W. Michiels
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 11, Iss 8, p 2024 (2023)
Hop beta acids (HBAs) are characteristic compounds from the hop plant that are of interest for their strong antimicrobial activity. In this work, we report a resistance mechanism against HBA in the foodborne pathogen Listeria monocytogenes. Using an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/42d50f0520354e6a8330c6abf403a029
Autor:
Gabriel Cássia Fortuna, Caio Scardini Neves, Olivia Pak Campos, Jordany Aparecida Oliveira Gomes, Júlio César Rodrigues Lopes Silva, Amauri Alves Souza, Cristiano Soleo de Funari, Márcia Ortiz Mayo Marques, Filipe Pereira Giardini Bonfim
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 8, p 855 (2023)
The interest in the production of hops in Brazil, motivated by the third position in the world ranking of beer producers and the growth of the craft brewery business, justifies the intensification of studies into its adaptation to local growing condi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7db01e224b2c4e85a3cf0cc5b1147bbb
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 67, Iss 4, Pp 474-483 (2021)
The article deals with the harvest forecast of the content of bitter acids in Czech hop varieties harvested in 2020. This is presented in the context of long-term trends in the content and composition of bitter acids analogues and the stability of th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4abe3dbddd443e28f2efadeafc3ef02
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 4, p 936 (2023)
The stability of alpha-acids, beta-acids and hop storage index (HSI) values under different conditions (aerobic/anaerobic, 4 °C/room temperature) was studied in a two-year trial. Six different varieties (Celeia, Aurora, Bobek, Styrian Gold, Savinjsk
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9b495cba8b8c4be69de359b81b3e8624
Autor:
Alexandr Mikyška, Marie Jurková
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 65, Iss 1, Pp 23-31 (2019)
This article presents the results of the harvest forecast of the alpha- and beta-bitter acids of the Czech hop varieties in the 2018 harvest, the results are discussed in relation to the long-term averages, the composition of the bitter acid analogs
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ecbad755c5784938b791d84318a64526
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Plants
Volume 12
Issue 4
Pages: 936
Volume 12
Issue 4
Pages: 936
The stability of alpha-acids, beta-acids and hop storage index (HSI) values under different conditions (aerobic/anaerobic, 4 °C/room temperature) was studied in a two-year trial. Six different varieties (Celeia, Aurora, Bobek, Styrian Gold, Savinjsk