Zobrazeno 1 - 10
of 29
pro vyhledávání: '"beetroot pomace"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jelena J. Vulić, Tatjana N. Ćebović, Jasna M. Čanadanović-Brunet, Gordana S. Ćetković, Vladimir M. Čanadanović, Sonja M. Djilas, Vesna T. Tumbas Šaponjac
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 6, Iss , Pp 168-175 (2014)
Beetroot pomace, processing by-product from food industry, was investigated in this work. Free radical scavenging activity of Detroit, Cardeal-F1, Egyptian, Bicor and Kestrel beetroot pomace extracts on stable DPPH radicals and reducing power were de
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0dd9394aed3c4f5fbff9c46431e3bf83
Autor:
Tatjana Šoštarić, Marija Simić, Zorica Lopičić, Snežana Zlatanović, Ferenc Pastor, Anja Antanasković, Stanislava Gorjanović
Publikováno v:
Processes; Volume 11; Issue 5; Pages: 1343
This article presents studies, whose main goal was to minimize food waste. To achieve this goal, it is necessary to expand the scope of their application, for example, for the purification of polluted water from heavy metals. Millions of tons of wast
Autor:
Jelena Vulić, Jasna Čanadanović-Brunet, Gordana Ćetković, Vesna Tumbas, Sonja Djilas, Dragana Četojević-Simin, Vladimir Čanadanović
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 4, Iss 3, Pp 670-678 (2012)
Beetroot (Beta vulgaris) pomace, processing by-product from food industry, was investigated in this work as a starting raw material. The contents of phenolics (1.87–11.98 mg GAE/g of dry weight) and betalains (0.75–3.75 mg betalains/g of dry weig
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5e09b85230fb47a69d844310bf1a8f9d
Autor:
Jakišić Mirjana
U okviru disertacije kreirani su novi, nutritivno obogaćeni, fini pekarski proizvodi na bazi brašna od cerealija i pseudocerealija, kroz čiju se proizvodnju valorizuju sporedni proizvodi prehrambene industrije – trop cvekle. Rezultati istraživa
Autor:
Jakišić, Mirjana
Publikováno v:
CRIS UNS
Универзитет у Новом Саду
Универзитет у Новом Саду
U okviru disertacije kreirani su novi, nutritivno obogaćeni, fini pekarski proizvodi na bazi brašna od cerealija i pseudocerealija, kroz čiju se proizvodnju valorizuju sporedni proizvodi prehrambene industrije – trop cvekle. Rezultati istraživa
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::8cb1d1bfb21fb8b530e74be931b284ec
https://www.cris.uns.ac.rs/record.jsf?recordId=115070&source=OpenAIRE&language=en
https://www.cris.uns.ac.rs/record.jsf?recordId=115070&source=OpenAIRE&language=en
Autor:
Kottaridis, Sotirios
The aim of this research work is the recovery of added-value compounds from beetroot juice industry wastes. The recovery of added-value compounds from wastes is a waste valorisation strategy, which can lead to the reduction of the environmental footp
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::acf323bf5761036f4291ed28b0c4da17
https://doi.org/10.17635/lancaster/thesis/1403
https://doi.org/10.17635/lancaster/thesis/1403