Zobrazeno 1 - 10
of 153
pro vyhledávání: '"bacuri"'
Autor:
Elizandra Martins de Melo, Alícia de Francisco, Edna Regina Amante, Antonio Manoel da Cruz Rodrigues, Luiza Helena Meller da Silva
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 5, Iss , Pp 100854- (2024)
Bacuri (Platonia insignis Mart) pulp content does not reach 20 % of the fruit's weight, rind corresponds to 64–70 % of the raw material, and presents phenolic compounds which suggests the possibility of obtaining colored compounds by complexation w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/312ba44f187847039a906f7b059df91e
Autor:
Teixeira da Rocha, Fátima Alves a, b, de Brito Araújo Carvalho, Ana Júlia c, Pessoa, Taciano b, Viana, Arão Cardoso c, dos Santos Lima, Marcos c, Santos, Newton Carlos d, Meller da Silva, Luiza Helena a, ⁎, da Cruz Rodrigues, Antonio Manoel a
Publikováno v:
In Food Research International January 2025 199
Autor:
de Melo, Elizandra Martins a, de Francisco, Alícia b, Amante, Edna Regina a, ⁎, Rodrigues, Antonio Manoel da Cruz a, da Silva, Luiza Helena Meller a
Publikováno v:
In Food Chemistry Advances December 2024 5
Autor:
André M. Resende, Beatriz A. Miranda, Luiza B. Silva, Andressa B. Oliveira, Márcio B. Castro, Isabel L. Macêdo, Bruno S. L. Dallago, Hernane S. Barud, Marco A. Costa Borges, Clovis A. Ribeiro, Diogenes S. Dias, Rita C. Campebell
Publikováno v:
Pharmaceutics, Vol 16, Iss 11, p 1457 (2024)
Background/Objectives: Skin injuries are common in the equine clinical practice, requiring effective treatment to support natural healing. Bacuri butter is gaining attention for its potential in wound healing and its anti-inflammatory, antimicrobial,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7bfa5bb69b9e4de6a2bd4ffd66087544
Autor:
ANA CAROLINA S. CRISPINO, LUCAS F. DA SILVA, MOISÉS FELIPE T. LIMA, JOHNATT ALLAN R. DE OLIVEIRA
Publikováno v:
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Vol 96, Iss suppl 1 (2024)
Abstract Using Amazonian fruits to flavor kombuchas is a promising proposal, as it adds nutritional value to the drink. This work sought to develop kombucha flavored with Amazonian fruits and evaluate the bioactive compounds and antioxidant capacity
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b8e0c461f3f4a15a91e190c5171ebca
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Juliana Lima Nascimento, Angélica Gomes Coelho, Ytallo Samuel Oliveira Barros, Irisdalva Sousa Oliveira, Francilene Vieira da Silva, Ana Flávia Seraine Custódio Viana, Bruno Quirino Araújo, Márcio dos Santos Rocha, Francisco das Chagas Pereira de Andrade, Celma de Oliveira Barbosa, Hélio de Barros Fernandes, Anderson Nogueira Mendes, Joaquim Soares da Costa-Júnior, Rita de Cássia Meneses Oliveira, Massimo Lucarini, Alessandra Durazzo, Daniel Dias Rufino Arcanjo, Antônia Maria das Graças Lopes Citó
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 1, p 58 (2022)
Platonia insignis Mart, Clusiaceae, known as bacuri, is a species native to Brazil that, in studies with extract of the seed of its fruit, showed antioxidant activity against free radicals. Products with such properties may be of great importance in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7fb69a16feac49f8b7d340b4260f28c9
Autor:
Simone Kelly Rodrigues Lima, Angélica Gomes Coêlho, Massimo Lucarini, Alessandra Durazzo, Daniel Dias Rufino Arcanjo
Publikováno v:
Agriculture, Vol 12, Iss 11, p 1827 (2022)
Bacuri (Platonia insignis) is a monotype belonging to the Clusiaceae family. Of Amazonian origin, it is highly appreciated for fresh consumption, mainly due to its peculiar sensory characteristics. It is also widely used in the food industry, mainly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ffdc38724884da4b0f1ecac1e8ad9a3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.