Zobrazeno 1 - 10
of 34
pro vyhledávání: '"artichoke waste"'
Cynara cardunculus L. var. scolymus L. Landrace 'Carciofo Ortano' as a Source of Bioactive Compounds
Autor:
Valentina Laghezza Masci, Enrica Alicandri, Chiara Antonelli, Anna Rita Paolacci, Rosita Marabottini, William Tomassi, Giuseppe Scarascia Mugnozza, Antonio Tiezzi, Stefania Garzoli, Vittorio Vinciguerra, Anna Maria Vettraino, Elisa Ovidi, Mario Ciaffi
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 6, p 761 (2024)
The preservation of agricultural biodiversity and socioeconomic development are relevant both to enhance domestic production and to support innovation. In the search for new biomolecules, we have focused on the “Carciofo Ortano” landrace, growth
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/977926c2907e4eea804e97c3afc6f7b0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
N. A. Quintero Ruiz, M. Paolucci, F. Siano, G. Mamone, G. Picariello, M. C. Puppo, G. Cascone, M. G. Volpe
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 24, Iss 1, Pp 1693-1704 (2021)
The objective of this study was to characterize the insoluble and soluble dietary fiber present in Argentine and Italian artichoke (Cynara scolymus) by-products by comparing chemical analysis and ATR-FTIR spectroscopy. Non-edible bracts of Argentine
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/837933847ddc4286aff7152bacf18be3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marina Paolucci, Maria Grazia Volpe, N. A. Quintero Ruiz, Gianluca Picariello, Gianfranco Mamone, Maria Cecilia Puppo, Francesco Siano, G. Cascone
Publikováno v:
SEDICI (UNLP)
Universidad Nacional de La Plata
instacron:UNLP
International journal of food properties 24 (2021): 1693–1704. doi:10.1080/10942912.2021.1995409
info:cnr-pdr/source/autori:Quintero Ruiz N.A.; Paolucci M.; Siano F.; Mamone G.; Picariello G.; Puppo M.C.; Cascone G.; Volpe M.G./titolo:Characterization of soluble and insoluble fibers in artichoke by-products by ATR-FTIR spectroscopy coupled with chemometrics/doi:10.1080%2F10942912.2021.1995409/rivista:International journal of food properties/anno:2021/pagina_da:1693/pagina_a:1704/intervallo_pagine:1693–1704/volume:24
International Journal of Food Properties, Vol 24, Iss 1, Pp 1693-1704 (2021)
CONICET Digital (CONICET)
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
Universidad Nacional de La Plata
instacron:UNLP
International journal of food properties 24 (2021): 1693–1704. doi:10.1080/10942912.2021.1995409
info:cnr-pdr/source/autori:Quintero Ruiz N.A.; Paolucci M.; Siano F.; Mamone G.; Picariello G.; Puppo M.C.; Cascone G.; Volpe M.G./titolo:Characterization of soluble and insoluble fibers in artichoke by-products by ATR-FTIR spectroscopy coupled with chemometrics/doi:10.1080%2F10942912.2021.1995409/rivista:International journal of food properties/anno:2021/pagina_da:1693/pagina_a:1704/intervallo_pagine:1693–1704/volume:24
International Journal of Food Properties, Vol 24, Iss 1, Pp 1693-1704 (2021)
CONICET Digital (CONICET)
Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas
instacron:CONICET
The objective of this study was to characterize the insoluble and soluble dietary fiber present in Argentine and Italian artichoke (Cynara scolymus) byproducts by comparing chemical analysis and ATR-FTIR spectroscopy. Nonedible bracts of Argentine (A
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::c9f672e201672e1397b8c404ee2320d7
http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/129970
http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/129970
Autor:
Irene Esparza, Francesca Volpe, Carmen Ancín-Azpilicueta, Raul Ansó, María José Cimminelli, Inés Mármol, María Jesús Rodríguez-Yoldi, Nerea Jiménez-Moreno
Publikováno v:
Zaguán. Repositorio Digital de la Universidad de Zaragoza
instname
Academica-e: Repositorio Institucional de la Universidad Pública de Navarra
Universidad Pública de Navarra
Nutrients
Volume 11
Issue 8
Nutrients, Vol 11, Iss 8, p 1723 (2019)
Academica-e. Repositorio Institucional de la Universidad Pública de Navarra
Zaguán: Repositorio Digital de la Universidad de Zaragoza
Universidad de Zaragoza
instname
Academica-e: Repositorio Institucional de la Universidad Pública de Navarra
Universidad Pública de Navarra
Nutrients
Volume 11
Issue 8
Nutrients, Vol 11, Iss 8, p 1723 (2019)
Academica-e. Repositorio Institucional de la Universidad Pública de Navarra
Zaguán: Repositorio Digital de la Universidad de Zaragoza
Universidad de Zaragoza
Artichoke waste represents a huge amount of discarded material. This study presents the by-products (bracts, exterior leaves, and stalks) of the &ldquo
Blanca de Tudela&rdquo
artichoke variety as a potential source of phenolic compounds wit
Blanca de Tudela&rdquo
artichoke variety as a potential source of phenolic compounds wit
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::0aaaae2d622d37fc45332b950069f44f
http://zaguan.unizar.es/record/98239
http://zaguan.unizar.es/record/98239
Publikováno v:
Waste and Biomass Valorization. 10:2975-2984
The thermal properties of artichoke waste, a relatively rich source of phenolic antioxidants, were investigated before and after phenolic recovery in order to assess its suitability as a source of bioproducts and bioenergy. The two main fractions of