Zobrazeno 1 - 10
of 30
pro vyhledávání: '"aronia juice"'
Autor:
Sonja Lackner, Alexander Mahnert, Christine Moissl-Eichinger, Tobias Madl, Hansjörg Habisch, Nathalie Meier-Allard, Christina Kumpitsch, Theresa Lahousen, Alexandra Kohlhammer-Dohr, Sabrina Mörkl, Herbert Strobl, Sandra Holasek
Publikováno v:
Microbiome, Vol 12, Iss 1, Pp 1-20 (2024)
Abstract Background Aronia melanocarpa is a berry rich in polyphenols known for health benefits. However, the bioavailability of polyphenols has been questioned, and the individual taste acceptance of the fruit with its specific flavor varies. We rec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/29e733810a7843af8b59c4b382623515
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 18, p 5892 (2022)
The effects of thermal-assisted high hydrostatic pressure (TAHHP), high hydrostatic pressure (HHP), and thermal pasteurization (TP) treatments on the quality of aronia juice were evaluated in this study. The results showed that TAHHP and HHP signific
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/80fd7f68275d4e898bc9283e3d6963f2
Aronia juice suppresses the elevation of postprandial blood glucose levels in adult healthy Japanese
Autor:
Takuya Yamane, Miyuki Kozuka, Mio Wada-Yoneta, Tatsuji Sakamoto, Takenori Nakagaki, Yoshihisa Nakano, Iwao Ohkubo
Publikováno v:
Clinical Nutrition Experimental, Vol 12, Iss C, Pp 20-26 (2017)
Aronia has various functions toward human health, including the beneficial effect on hypertension, hyperglycemia and hyperlipidemia. Recently, we identified cyanidin-3,5-O-diglucoside as DPP IV inhibitor from Aronia juice. We also found its beneficia
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1de037e3136d41f084253beeae96f8a4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Narobe, Teja
Namen diplomske naloge je raziskati kemijsko sestavo soka aronije (Aronia mitschurinii) pridobljenega iz različno zrelih plodov. Zanimalo nas je, kako zrelost plodov in odgovarjajoča kemijska sestava vplivata na senzorične lastnosti soka. V treh r
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::6ab13c78fe3cbfe065557f205a2f3391
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=121303&dn=
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=121303&dn=
Autor:
Geč, Katarina
Jagode aronije so znane po visoki vsebnosti fenolnih spojin, še posebej procianidinov, antocianinov in flavonolov. V okviru diplomskega dela smo v sadežih aronije in njenih izdelkih določali vsebnost skupnih fenolnih spojin (SFS) in antioksidativn
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::7473cd2b6112f96d75e19cab4f3070fe
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=112689&dn=
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=112689&dn=
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.