Zobrazeno 1 - 10
of 39
pro vyhledávání: '"arinto"'
Autor:
Raphaela Cassol Piccoli, William Sanabria Simões, Solange Vega Custódio, Kelen Cristiane Machado Goularte, Karina Pereira Luduvico, Julia Eisenhardt de Mello, Anita Avila de Souza, Ana Carolina Teixeira, Diego Araujo da Costa, Alethéa Gatto Barschak, Bruna Ferrary Deniz, Wellington de Almeida, Paula Pereira, Marisa Nicolai, Roselia Maria Spanevello, Francieli Moro Stefanello, Rejane Giacomelli Tavares, Maria Lídia Palma
Publikováno v:
Pharmaceuticals, Vol 17, Iss 11, p 1530 (2024)
Background/Objectives: Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) is characterized by hyperglycemia, increased risk of cardiovascular diseases, and oxidative imbalances. This study aimed to investigate the impact of dietary supplementations with ‘Arinto’ gr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9545bfa64c6a483692f3c398f278db27
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 14, p 8343 (2023)
The increase in awareness of consumers and producers regarding the sustainable production and consumption of food commodities is motivating the emergence of new technologies to improve the efficiency of pre-established methods and reduce or supplant
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/99ba89d5ab96469cbd7bcb957be98ab1
Autor:
Mestre Susana G.
Publikováno v:
Ciência e Técnica Vitivinícola, Vol 31, Iss 2, Pp 63-72 (2016)
As vinhas antigas dos Açores são constituídas essencialmente por 3 castas: ‘Verdelho’, ‘Arinto dos Açores’ e ‘Terrantez do Pico’. Estas castas apresentam grande singularidade no contexto vitícola nacional, não sendo conhecida a sua
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95885f893dbb4713921e0b2892601d4b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
M. Lídia Palma, M. Cristiana Nunes, Rita Gameiro, Marta Rodrigues, Sarah Gothe, Nelson Tavares, Cíntia Pego, Marisa Nicolai, Paula Pereira
Publikováno v:
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Journal Biomedical and Biopharmaceutical Research (BBR), Vol 17, Iss 1, Pp 1-11 (2020)
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Journal Biomedical and Biopharmaceutical Research (BBR), Vol 17, Iss 1, Pp 1-11 (2020)
Grape pomace, a by-product of winemaking, contains numerous chemical compounds with high nutritional value and potential benefits for human health, which enable its use for product enrichment in different industries from cosmetics to food. The aim of
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::65fdde57e7b348f139f9046fef7cb26e
Mestrado em Engenharia Agronómica / Instituto Superior de Agronomia. Universidade de Lisboa A estimativa da produtividade oferece informações fundamentais para a gestão da vinha, tais como o planeamento de práticas agrícolas, gestão da variabi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______1503::68c2363ee136e444842c3c3759fc1c3b
https://hdl.handle.net/10400.5/25008
https://hdl.handle.net/10400.5/25008
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bonaria, Ruben
Mestrado em Engenharia de Viticultura e Enologia (Double Degree) / Instituto Superior de Agronomia. Universidade de Lisboa / Faculdade de Ciências. Universidade do Porto Yield estimation can lead to difficulties in the vineyard and winery, if it is
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______1503::991c1a9dbbf8d070b46c20f869d7b9f2
https://hdl.handle.net/10400.5/25409
https://hdl.handle.net/10400.5/25409
Autor:
Susana G. Mestre
Publikováno v:
Ciência e Técnica Vitivinícola, Vol 31, Iss 2, Pp 63-72 (2016)
As vinhas antigas dos Acores sao constituidas essencialmente por 3 castas: ‘Verdelho’, ‘Arinto dos Acores’ e ‘Terrantez do Pico’. Estas castas apresentam grande singularidade no contexto viticola nacional, nao sendo conhecida a sua presen