Zobrazeno 1 - 10
of 35
pro vyhledávání: '"apalbumin"'
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Food Science and Technology, Vol 1, Iss 79, Pp 76-86 (2022)
Royal jelly (RJ) is produced by the hypopharingeal and mandibular glands of bees. Up to 90% of the RJ proteins are the major royal jelly proteins (MRJPs) that exhibit biological properties. Protein stability is of interest for biotechnology and can b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5134155ab15c4be796c3f1898e82e534
Autor:
Carmen Ioana Mureşan, Daniel Severus Dezmirean, Bianca Dana Marc, Ramona Suharoschi, Oana Lelia Pop, Anja Buttstedt
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 98, Iss , Pp 105286- (2022)
Royal jelly (RJ) is a complex beehive product that is important for larval development and queen nutrition in the hive and may also have beneficial effects on human health, according to in vitro and in vivo studies. The main proteins in RJ belong to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ce70dc11b2944e26b9d943fb77dbc5cf
Publikováno v:
Ecology and Evolution, Vol 9, Iss 15, Pp 8771-8782 (2019)
Abstract The genome of the western honeybee (Apis mellifera) harbors nine transcribed major royal jelly protein genes (mrjp1‐9) which originate from a single‐copy precursor via gene duplication. The first MRJP was identified in royal jelly, a sec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5a098a3dd9f4c9794a911fb458e4d63
Publikováno v:
Insects, Vol 9, Iss 3, p 122 (2018)
One of the first tasks of worker honey bees (Apis mellifera) during their lifetime is to feed the larval offspring. In brief, young workers (nurse bees) secrete a special food jelly that contains a large amount of unique major royal jelly proteins (M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9cd9ce731da64e698fae469c66eba887
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anna Gloria Sabatini, Donatella Fortunato, Elena Donadio, Romano Felicioli, Antonio Felicioli, Maria Gabriella Giuffrida, Roberta Scarselli, Ettore Balestreri, Amedeo Conti, M Pinzauti
Publikováno v:
Proteomics (Weinh., Print) 5 (2005): 769–776. doi:10.1002/pmic.200401149
info:cnr-pdr/source/autori:Scarselli R., Donadio E., Giuffrida M.G., Fortunato D., Conti A., Balestreri E., Felicioli R., Pinzauti M., Sabatini A.G., Felicioli A./titolo:Towards royal jelly proteome/doi:10.1002%2Fpmic.200401149/rivista:Proteomics (Weinh., Print)/anno:2005/pagina_da:769/pagina_a:776/intervallo_pagine:769–776/volume:5
info:cnr-pdr/source/autori:Scarselli R., Donadio E., Giuffrida M.G., Fortunato D., Conti A., Balestreri E., Felicioli R., Pinzauti M., Sabatini A.G., Felicioli A./titolo:Towards royal jelly proteome/doi:10.1002%2Fpmic.200401149/rivista:Proteomics (Weinh., Print)/anno:2005/pagina_da:769/pagina_a:776/intervallo_pagine:769–776/volume:5
The recent availability of the honey-bee Apis mellifera genome and trascriptome of both the female castes, has stimulated new efforts in investigating the protein composition of royal jelly (RJ), its role in caste differentiation and its quality and
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.