Zobrazeno 1 - 10
of 389
pro vyhledávání: '"antioxidative response"'
Publikováno v:
Redox Biology, Vol 72, Iss , Pp 103151- (2024)
Salmonella infection entails a cascade of attacks and defence measures. After breaching the intestinal epithelial barrier, Salmonella is phagocytosed by macrophages, where the bacteria encounter multiple stresses, to which it employs relevant counter
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4002b8ad209f4025ae4bd328478067ae
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
V. Kumar, B. K. Das, H. S. Swain, H. Chowdhury, S. Roy, A. K. Bera, R. Das, S. N. Parida, S. Dhar, A. K. Jana, B. K. Behera
Publikováno v:
Frontiers in Immunology, Vol 13 (2022)
Ichthyophthirius multifiliis, a ciliated parasite causing ichthyophthiriasis (white spot disease) in freshwater fishes, results in significant economic loss to the aquaculture sector. One of the important predisposing factors for ichthyophthiriasis i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d204f85f72b4a74a4ba6b7e28ede973
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Magdalena Matić, Rosemary Vuković, Karolina Vrandečić, Ivna Štolfa Čamagajevac, Ana Vuković, Jasenka Ćosić, Krešimir Dvojković, Dario Novoselović
Publikováno v:
Poljoprivreda, Vol 27, Iss 2, Pp 15-24 (2021)
During cultivation, wheat is exposed to several abiotic and/or biotic stress conditions that may adversely impact the wheat yield and quality. The impact of abiotic stress caused by nitrogen deficiency and biotic stress caused by phytopathogenic fung
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0c378a5ee3e04226a5323c6e74fbda22
Autor:
Pajević Slobodanka P., Mimica-Dukić Neda M., Nemeš Ivana M., Župunski Milan D., Simin Nataša D., Watson Malcolm A., Arsenov Danijela D.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 48, Iss 2, Pp 213-225 (2021)
Randomly collected samples of parsley and celery from different localities were analysed to determine their quality based on arsenic concentrations, phenolic constituents and the antioxidant capacity of their edible parts. Arsenic concentrations were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/590b360d198240218ebf8f1ae2598f2f
Autor:
Krešimir Dvojković, Ivana Plavšin, Dario Novoselović, Gordana Šimić, Alojzije Lalić, Tihomir Čupić, Daniela Horvat, Marija Viljevac Vuletić
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 2, p 249 (2023)
Extended drought affects the production and quality of wheat (Triticum aestivum L.), one of the world’s most important food crops. Breeding for increased drought resistance is becoming increasingly important due to the rising demand for food produc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/00fb289f554c40cd87fe6b12670fe5c8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Khairy Amber, Reayd Nofel, Reda Ghanem, Samy Sayed, Soha A. Farag, Mustafa Shukry, Mahmoud A. O. Dawood
Publikováno v:
Frontiers in Veterinary Science, Vol 7 (2021)
Phytogenic herbal extracts received considerable attention in the broilers industry as friendly alternative substitutes to antibiotics. These additives can be included in the food or drinking water to enhance birds' growth rate and well-being. Hence,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7ecd97d33de24390b9b2e7fb984c342b