Zobrazeno 1 - 10
of 63
pro vyhledávání: '"antioxidants activities"'
Autor:
Nazia Ishfaq, Ejaz Ahmad Waraich, Muhammad Ahmad, Saddam Hussain, Usman Zulfiqar, Kaleem Ul Din, Arslan Haider, Jean Wan Hong Yong, Syed Muhammad Hassan Askri, Hayssam M. Ali
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract Drought stress is a major abiotic stress affecting the performance of wheat (Triticum aestivum L.). The current study evaluated the effects of drought on wheat phenology, physiology, and biochemistry; and assessed the effectiveness of foliar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4eca0d9065c54a5a8591cc8c49543698
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 16, Iss , Pp 101129- (2024)
Chlorella protein hydrolysate (CPH) is highly valued for its protein content, solubility, and functionality. Our main aim is to produce CPH via enzymatic hydrolysis using pepsin, alkaline, trypsin, and pancreatic enzymes and to analyze its amino acid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf01dc6dd5ab4bdaa4cfe2f815d52fbd
Autor:
Aneeza Ishfaq, Muhammad Shahid, Muhammad Nawaz, Danish Ibrar, Sabir Hussain, Tanvir Shahzad, Faisal Mahmood, Afroz Rais, Safia Gul, Abdel-Rhman Z. Gaafar, Mohamed S. Hodhod, Shahbaz Khan
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 14 (2023)
IntroductionNanoparticles play a vital role in environmental remediation on a global scale. In recent years, there has been an increasing demand to utilize nanoparticles in wastewater treatment due to their remarkable physiochemical properties.Method
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/be307549a95c44b6af9b29ad0c23f493
Autor:
Ayo Oluwadunsin Olugbuyi, Adefisola Bola Adepeju, Bolatito Oluwagbenga Ayodele, Timilehin David Oluwajuyitan
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 3, Iss , Pp 100455- (2023)
This study assessed the nutritional qualities of bread developed from wheat, mature green plantain and amaranth grain flours. The raw material flours were processed into breads using the following proportion: WB: 100 % wheat; WPB: Wheat:Plantain (80:
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2102052de49048459b0e5a13b39f7731
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Acta Scientiarum: Animal Sciences, Vol 45, Iss 1 (2022)
A total of 500, 14-d old male Ross 308 broilers were allocated into five treatments (4 replicates each) including: a negative (NC) and positive control diet (PC) which supplemented without and with 7% poultry by-product meal (PBPM), respectively and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/adf6189a56fa48c58fa542d7cddae67d
Autor:
Deepti Singh, Chandan Kumar Singh, Manzer H. Siddiqui, Saud Alamri, Susheel Kumar Sarkar, Abhishek Rathore, Saroj Kumar Prasad, Dharmendra Singh, Nathi Lal Sharma, Hazem M. Kalaji, Adam Brysiewicz
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 13 (2022)
Extensive use of chromium (Cr) in anthropogenic activities leads to Cr toxicity in plants causing serious threat to the environment. Cr toxicity impairs plant growth, development, and metabolism. In the present study, we explored the effect of NaHS [
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/522b8103eaa447a4ae277b110c2c58c9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.