Zobrazeno 1 - 10
of 49
pro vyhledávání: '"antibacterial synergy"'
Autor:
Daniela Sateriale, Giuseppina Forgione, Martina Di Rosario, Chiara Pagliuca, Roberta Colicchio, Paola Salvatore, Marina Paolucci, Caterina Pagliarulo
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 3, p 437 (2024)
Grape pomace is the main by-product of vine-winery chains. It requires adequate treatment and disposal but is also an economically underused source of bioactive plant secondary metabolites. This study aimed to investigate the antibacterial effects of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/81a4cf407232498685b2fc04d1fec77d
Autor:
Petruta Aelenei, Cristina Mihaela Rimbu, Cristina Elena Horhogea, Andrei Lobiuc, Anca-Narcisa Neagu, Simona Isabela Dunca, Iuliana Motrescu, Gabriel Dimitriu, Ana Clara Aprotosoaie, Anca Miron
Publikováno v:
Saudi Pharmaceutical Journal, Vol 28, Iss 10, Pp 1172-1181 (2020)
Combination of antibiotics with natural products is a promising strategy for potentiating antibiotic activity and overcoming antibiotic resistance. The purpose of the present study was to investigate whether morusin and kuwanon G, prenylated phenolic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e5d2c6e033ed4e908ed02984cbc92560
Autor:
Daniela Sateriale, Giuseppina Forgione, Giuseppa Anna De Cristofaro, Serena Facchiano, Floriana Boscaino, Chiara Pagliuca, Roberta Colicchio, Paola Salvatore, Marina Paolucci, Caterina Pagliarulo
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 10, Iss 12, p 2446 (2022)
Foodborne diseases continue to represent an important public health issue. The control of food spoilage and pathogenic microorganisms is achieved mainly by synthetic chemicals, unfortunately associated to several undesirable aspects. The growing requ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a160157f01e4b3e9108a3dd3fe3d17a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Radiation Research and Applied Sciences, Vol 9, Iss 3, Pp 217-227 (2016)
In continuation of the efforts for synthesizing silver nanoparticles (AgNPs) by green chemistry route, here we report a facile bottom-up ‘green’ route for the synthesis of AgNPs using aqueous leaves extract of Urtica dioica (Linn.). The synthesiz
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/61716f294cd04c2d9e9332bb60b52616
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bryan Moreno-Chamba, Julio Salazar-Bermeo, María Concepción Martínez-Madrid, Victoria Lizama, Francisco Martín-Bermudo, Genoveva Berná, Madalina Neacsu, Domingo Saura, Nuria Martí, Manuel Valero
Publikováno v:
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
instname
Persimmon byproduct upcycling was performed by solvent-assisted extraction (SAE) to obtain dietary fiber (DF). The effect of SAE on DF modulation was studied on specific beneficial and pathogenic strains before and after the in vitro digestion proces
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::003568e8117c59a2c51d3b3e8f138d3f
https://hdl.handle.net/10668/22356
https://hdl.handle.net/10668/22356
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.