Zobrazeno 1 - 10
of 203
pro vyhledávání: '"anti-hyperglycemic activity"'
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 2, Iss , Pp 100208- (2023)
Five selected edible leafy plants of Sri Lanka were studied in vitro to assess their anti-oxidative, anti-hyperglycemic and anti-obesity properties. Powdered samples of the leafy plants, namely Le-kola pala (LE), Kora kaha (KK), Koppa (KO), Stevia (S
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a92ad93c3bd24eaab842ef0d646ee55b
Autor:
Issac Praveen Kumar, P. Snega Priya, Ramu Meenatchi, Atif Abdulwahab A. Oyouni, Osama M. Al-Amer, Saad Ali S. Aljohani, Rami Adel Pashameah, Abdullah Hamadi, Mansuor A. Alanazi, Jesu Arockiaraj
Publikováno v:
Journal of King Saud University: Science, Vol 34, Iss 7, Pp 102223- (2022)
Objective: Diabetes mellitus is a metabolic syndrome that alters the composition of carbohydrates, proteins and fat content in the body due to decreased insulin secretion. This disrupts the insulin-signaling cascade, resulting in failure in the targe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2bd3543a9b124eaeafee6549ff0dae1b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Plants, Vol 11, Iss 6, p 830 (2022)
Colvillea racemosa is a cultivated ornamental plant that is a monotypic genus of Fabaceae. It is native to Madagascar, with limited studies. For the first time, the leaf quality control parameters, the anti-hyperglycemic and anti-inflammatory in vitr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86e16921c81041d08e16573a0dd88a1a
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 41, Iss , Pp 19-24 (2018)
Okra is widely used as vegetable, food ingredient, and traditional medicine in China for various applications. The main healthy properties are accepted to originate from the high polysaccharide content of okra. In this study, a homogenous pectic poly
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e61af6adc84e4e53b82631f361e8cc97
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yayuan Tang, Jinfeng Sheng, Xuemei He, Jian Sun, Zhen Wei, Guoming Liu, Changbao Li, Bo Lin, Li Li
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 10, p 2375 (2021)
There have been few studies dealing with chemical elucidation and pharmacological potentials of water-soluble polysaccharides from jasmine tea, limiting their use in functional foods. In this study, water-soluble polysaccharides (named as JSP) were e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a87414c6afcc4cd7b42c319842049093
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Ancient Science of Life, Vol 35, Iss 4, Pp 207-211 (2016)
Background: Triphalādi kvātha is well known herbal Ayurvedic formulation used in Prameha (~type 2 diabetes mellitus). In the present study, kvātha was converted into granules and assessed for its hypoglycemic and anti-hyperglycemic effects in albi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/36e45c6960004dc988255c73621f3b2a