Zobrazeno 1 - 10
of 668
pro vyhledávání: '"anchote"'
Autor:
Hailu, Gebremichael Gebremedhin1,2 (AUTHOR), Admassu, Habtamu3,4 (AUTHOR) habtamu.admasu@aastu.edu.et
Publikováno v:
International Journal of Food Properties. 2024, Vol. 27 Issue 1, p12-33. 22p.
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 27, Iss 1, Pp 12-33 (2024)
Starch is a prevalent functional component in food processing because due to its thickening capabilities. The aim of this study was to assess the potential stabilization effects of native, heat-moisture treated, and hydroxypropylated anchote starches
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6a27c32c3b2048ab877eea7c4a471c9e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Wakjira, Habte1 (AUTHOR), Garedew, Weyessa2 (AUTHOR), Nebiyu, Amsalu2 (AUTHOR), Shifaraw, Garome3 (AUTHOR)
Publikováno v:
International Journal of Agronomy. 1/6/2024, p1-13. 13p.
Autor:
Bogalech Negassa, Amsalu Nebiyu, Weyessa Garedew, Lord Abbey, Raphael Ofoe, Nasir Seyed Mousavi, Bawa Nutsukpo, Tessema Astatkie, Chala G. Kuyu
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 101415- (2024)
Anchote, a vital crop in Ethiopia, is valued for its food, medicinal, social, and economic benefits. Despite it outperforms other root vegetables in yield and nutritional content, its cultivation remains restricted to specific locales, prompting on-f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c5f6ef7c935941279f6bbd714811f81e
Autor:
Hailu Reta Gebeyehu, Dassalegn Daraje Jalata, Dinka Mulugeta Beza, Bezuayehu Gutema Asefa, Kassaye Tolessa Sherge, Desta Fekadu Mijena
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 15, Iss , Pp 100980- (2024)
Anchote is an indigenous tuber crop with a good source of protein and calcium. Despite the presence of different accessions of the crop, little is known about the nutritional and anti-nutritional content. The purpose of this study was to evaluate the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/08b14acbdb90496583fda03c67331be0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 1, Pp e23098- (2024)
Population expansion is causing an increase in dependence on plastic materials. The worst aspects of conventional plastics were their inability to biodegrade, their poor capacity to transmit water vapor, and their production of greenhouse gases. Usag
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fd72614ca2054cee85725cdbd5d7d7aa
Autor:
Habtamu Fekadu Gemede
Publikováno v:
Cogent Food & Agriculture, Vol 9, Iss 1 (2023)
AbstractAnchote, a high antioxidant with great functional potential, is a multipurpose edible part and an underutilized endemic tuber in Ethiopia. Studies were carried out to determine the impact of pretreatment on phytochemical contents, antioxidant
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c858245dd02f470aa5424ad9538b81aa