Zobrazeno 1 - 10
of 1 621
pro vyhledávání: '"amylase inhibitor"'
Autor:
Rameshwar M. More, Ashwini L. Jakkawad, Archana B. Kadam, Harish B. Musale, Vivek T. Humne, Subhash B. Junne
Publikováno v:
Results in Chemistry, Vol 9, Iss , Pp 101657- (2024)
A design and synthesis of novel series of substituted thiazolidinone has been synthesised from 2-amino-thiazole and pyrazole-2-aldehyde using DCC under mild condition. These compounds were first examined for α-amylase inhibition, glucose uptake acti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e57ae60b429e4727ad0ca60d74501dc9
Autor:
Ahmad Anas Nagoor Gunny, Nimaal K. Prammakumar, Abdul Aziz Ahmad, Subash C.B. Gopinath, Amirul Ridzuan Abu Bakar, Haliru Musa, Mohd Hishamuddin Che Mat
Publikováno v:
Results in Chemistry, Vol 7, Iss , Pp 101305- (2024)
Antioxidant activity and antihyperglycemic constituents and of traditional medicinal plants are currently the preferred therapeutic means of treatment and management of diabetes because of the undesired adverse effect of synthetic drugs. Muntingia ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5fcf6d13505e47dc92302496ff26b05a
Autor:
Oksana Sintsova, Darya Popkova, Aleksandr Kalinovskii, Anton Rasin, Natalya Borozdina, Elvira Shaykhutdinova, Anna Klimovich, Alexander Menshov, Natalia Kim, Stanislav Anastyuk, Mikhail Kusaykin, Igor Dyachenko, Irina Gladkikh, Elena Leychenko
Publikováno v:
Biomedicine & Pharmacotherapy, Vol 168, Iss , Pp 115743- (2023)
Diabetes mellitus is a serious threat to human health in both developed and developing countries. Optimal disease control requires the use of a diet and a combination of several medications, including oral hypoglycemic agents such as α-glucosidase i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/297f320926754531b825e09b094c4006
Publikováno v:
Heterocyclic Communications, Vol 28, Iss 1, Pp 164-173 (2022)
A simple and effective method for synthesis of indeno-benzofurans derivatives using polyphenols and ninhydrins is explored using an acidic catalyst based on DABCO (1,4-diaza bicycle [2.2.2] octane)-based ionic liquid. The products of these types of r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f10b0ac4ba58462cbf21b3f20cbcc46e
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 24, p 4425 (2023)
Inhibiting α-amylase can lower postprandial blood glucose levels and delay glucose absorption, offering an effective approach for the development of antidiabetic diets. In this study, an active constituent with inhibitory activity against α-amylase
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d1157bca2304f9d981801b48cee1614
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.