Zobrazeno 1 - 10
of 19
pro vyhledávání: '"ampelographic collection"'
Publikováno v:
Биотехнология и селекция растений, Vol 5, Iss 4, Pp 39-54 (2023)
Considering the global and Russian experience in grape accessions preservation, one of the most reliable ways is the creation of a duplicate in vitro collection. However, in connection with the creation of duplicate grape collections and development
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1fc897981b374bd3a9729e22986f836e
Autor:
L. Yu. Novikova, L. G. Naumova
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 23, Iss 6, Pp 772-779 (2019)
Modern climate changes task breeders to adapt viticulture to the new natural resource potential of the regions. A necessary condition is the assessment and analysis of current trends in changing the characteristics of contrasting groups of varieties.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fae0366559a44991acf49df1bc35c259
Publikováno v:
Viruses, Vol 14, Iss 6, p 1314 (2022)
Grapevine germplasm collections are unique repositories of grape cultivars; therefore, it is necessary to minimize their infection with pathogens, including viruses, and develop various programs to maintain them in a virus-free state. In our study, w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ceea755ded8e483d8d19c002318e6f1f
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 21, Iss 6, Pp 608-616 (2017)
Collection, preservation and effective use of grapevine genetic resources is vital for the development of ampelography as a subdiscipline of botany, for the successful development of industrial viticulture for contemporaries and future generations. T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ab34f4f33fdc4de1bd211dd7496d4de9
Publikováno v:
Agronomy, Vol 10, Iss 10, p 1613 (2020)
Climate change affects all characteristics of grapes, including the taste of fresh berries and wine. The purpose of this study was to reveal the dependence of fresh grapes taste scores (GS) and wine taste scores (WS) on the origin of the varieties an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/84284ed892a343d997faefe8cfaadc9e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Annals of Agrarian Science, Vol 15, Iss 3, Pp 386-395 (2017)
In this article is given results of study for the cultivars grown in the ampelographic collection of the Azerbaijani Scientific - Research Institute of Viticulture and Wine-making. The description of their ampelographic characters is based on the OIV
Autor:
L. G. Naumova, Liubov Yu. Novikova
Publikováno v:
Agronomy, Vol 10, Iss 1613, p 1613 (2020)
Agronomy
Volume 10
Issue 10
Agronomy
Volume 10
Issue 10
Climate change affects all characteristics of grapes, including the taste of fresh berries and wine. The purpose of this study was to reveal the dependence of fresh grapes taste scores (GS) and wine taste scores (WS) on the origin of the varieties an
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.