Zobrazeno 1 - 10
of 153
pro vyhledávání: '"amino acids profile"'
Autor:
Msheliza Esther Anjikwi, Umar Abdulkadir Rukayyatu, Zongoro Anisah Jacks, Hussein Jelili Babatunde
Publikováno v:
Contemporary Agriculture, Vol 73, Iss 1-2, Pp 6-16 (2024)
This study examined how fermentation and roasting alter the amino acid profile of infant food created from mixtures of sorghum and soybean. Sorghum and soybean were fermented, roasted and both fermented and roasted before milling into flours. Untreat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b7d6ace722d748c2b2a6296a522e5ceb
Publikováno v:
Pizhūhish va Nuāvarī dar ̒Ulūm va Sanāyi̒-i Ghaz̠āyī, Vol 13, Iss 1, Pp 27-36 (2024)
Fish has been a potential food source for humans. Labeo bata is a commonly consumed fresh water fish species, particularly in South India. This study explored the effect of different cooking (boiling, steaming, microwaving, and frying) on structural,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15f1be3cbd47423f900c4c22ccd1437a
Autor:
Md. Selim Reza, S.M. Rashadul Islam, Md. Rakibul Hasan, Debabrata Karmakar, Farzana Mim, Md. Aftab Ali Shaikh, Md. Rezaul Karim
Publikováno v:
Future Foods, Vol 9, Iss , Pp 100346- (2024)
The study aimed to develop fish powder as a promising dietary supplement to combat inadequate nutrition. To achieve this goal, the study assessed the nutritional aspects, including proximate composition, mineral content, amino acid profile, and fatty
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5a40950886884110a04ae1e0dc24f74d
Publikováno v:
مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, Vol 18, Iss 4, Pp 441-451 (2022)
[1]Introduction: One way to turn chicken waste into high value-added product is to produce fermented silage (biosilage). This product is superior to fish powder due to its characteristics such as high quality protein, probiotic bacteria and low price
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc1df9df96784dd7bff4bc2ce677215d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mariana Sisconeto Bisinotto, Daniele Cristina da Silva Napoli, Fernando Moreira Simabuco, Rosângela Maria Neves Bezerra, Adriane Elisabete Costa Antunes, Fabiana Galland, Maria Teresa Bertoldo Pacheco
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3283 (2023)
Sunflower (Helianthus annuus L.) and African palm kernel (Elaeis guineensis Jacq.) are among the most cultivated in the world regarding oil extraction. The oil industry generates a large amount of meal as a by-product, which can be a source of nutrie
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/66419717f9b047b7a4638a74fc4298a5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 23, Iss 1, Pp 497-505 (2020)
Storage is an important issue for ginkgo nuts industry because it is critical to enabling a year-round supply and the next year of cultivation. An investigation into the crude protein content and amino acids profile in ginkgo nuts after different sto
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/16eb9ba92bf64e51a89ed40f745a7976