Zobrazeno 1 - 10
of 20
pro vyhledávání: '"agidi"'
Publikováno v:
Ceylon Journal of Science, Vol 49, Iss 4, Pp 463-469 (2020)
Vitamin A deficiency remains a serious public-health concern in developing nations of the world. Staple foods such as maize gruel and maize gel may be used as carriers of beta-carotene that could be used to reduce the prevalence of this diseases, esp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d6546421f80b4ff581b624426a26ed79
Publikováno v:
Scientia Africana; Vol. 21 No. 3 (2022); 83-96
Agidi is a thick gel-like fermented food made from cereal pastes; it serves as a major complementary food for infants in many parts of West Africa. The aim of this work was to investigate the nutritional and antioxidant properties of sorghum-carrot a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Nigeria Agricultural Journal; Vol. 52 No. 2 (2021); 400-407
Weaning foods are nutritionally balanced foods introduced to infants after six months. High cost of nutritious proprietary weaning foods such as SMA promilk, and Similac; that are beyond the reach of most less privileged families in developing countr
Publikováno v:
Nigerian Food Journal; Vol 33, No 2 (2015); 116–126
This study evaluated the effect of fermented pumpkin seed flour addition on quality characteristics of sorghum, maize-based agidi. Maize and sorghum grains were fermented, dried and milled into flour. Pumpkin seeds were boiled, dehulled, dried and mi
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
African Journal of Biotechnology; Vol 9, No 46 (2010); 7922-7927
A total of eight lactic acid bacteria were isolated from various fermented cereal gruels (ogi). They were identified as Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus brevis, Lactobacillus fermentum, Lactobacil
Publikováno v:
African Journal of Biotechnology; Vol 4, No 7 (2005): ; 738-743
The shelf stability of agidi produced from maize ( Zea mays ) during ambient temperature (30.0±1.5°C) storage and the effects of sodium benzoate treatment in combination with low temperature storage (12-14°C) was evaluated for eight weeks. Results
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.