Zobrazeno 1 - 10
of 575
pro vyhledávání: '"active film"'
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-14 (2024)
Abstract The production of surface compounds coated with active substances has gained significant attention in recent years. This study investigated the physical, mechanical, antioxidant, and antimicrobial properties of a composite made of starch and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b0ce65fd1bbd4260af90427f59194938
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3504 (2024)
This study explores a new eco-friendly approach for developing bioactive gelatin films using UV-C irradiation-induced photo-crosslinking. Riboflavin, a food-grade photoinitiator, was selected at an optimal concentration of 1.25% (w/w) for crosslinkin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f174a10f05b74881803491f49bbdd2ab
Autor:
Zohreh Didar, Mohammad Ali Hesarinejad
Publikováno v:
Chemical and Biological Technologies in Agriculture, Vol 10, Iss 1, Pp 1-19 (2023)
Abstract Background The aim of this study is to prepare wheat germ protein/Malva sylvestris leaf mucilage (WGPI/MSLM) biocomposite layers embedded with D-limonene nanoliposomes (NLP). The effects of WGPI/MSLM ratio (0.4–2.5), NLP (0–3%), and glyc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/651df250c5d3439f906bf7280a73f68d
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 8, Iss , Pp 100705- (2024)
Pea protein isolate (PPI)-based active films were prepared by incorporating 0.5 %, 1.0 %, or 2.0 % of oregano essential oil (OEO), either in the form of micro-emulsion (MOEO) or nano-emulsion (NOEO). The particle size and polydispersity index of OEO
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb5f7d24d84945fb930d5ea328be029e
Autor:
Hanyu Li, Mengzhuo Liu, Xinyi Ju, Huajiang Zhang, Ning Xia, Jing Wang, Zhongjiang Wang, Ahmed M. Rayan
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 9, p 1340 (2024)
The low solubility and stability of fat-soluble curcumin in water limit its application in active packaging. This study explored the use of a pH-driven method to investigate the preparation and enhancement of the performance of films loaded with curc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/84dc0681ef804c62861d6103e1c3d771
Publikováno v:
Pizhūhish va Nuāvarī dar ̒Ulūm va Sanāyi̒-i Ghaz̠āyī, Vol 11, Iss 4, Pp 397-414 (2023)
This research aimed to examine the potential of increasing the shelf life of Hypophthalmichthys molitrix (silver carp) fillets using basil seed gum-based film enriched by various concentrations (0, 0.5, 1, 1.5, and 2% /dry matter) of Echinophora plat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ecd2a17acbd94afba5d5fe4a6a897290
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 6, p 2256 (2024)
In this study, an antimicrobial plant-based film was developed using pectin which is incorporated by different percentages of nanoemulsified trans-cinnamaldehyde (TC). The nanoemulsion of TC was incorporated into pectin to form films containing TC at
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/901dee013cdf4242bd6b83f7ef8965e2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.