Zobrazeno 1 - 10
of 241
pro vyhledávání: '"acetone extract"'
Autor:
YANG Liu1,2, JIANG Ying1,2, CHEN Yu-fang3, YAN Yuan-wei1, ZHU Fu-rong1,2, ZHOU Zhi-cheng1,2, LIU Guo-jun1,2, WANG Jin1,2"
Publikováno v:
Hecheng xiangjiao gongye, Vol 46, Iss 6, Pp 449-456 (2023)
Six kinds of natural rubbers and two kinds of isoprene rubbers were extracted with acetone as the solvent, and the selection of the internal standard for quantitative analysis of raw rubbers of natural rubber and isoprene rubber and vulcanizates of n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6530fea8b48842498e5e2843a7f06979
Publikováno v:
Kragujevac Journal of Science, Vol 2023, Iss 45, Pp 245-256 (2023)
The objective of the research is to investigate the antimicrobial and antioxidant properties of acetone extracts of the mushrooms Macrolepiota mastoidea, Clitocybe nebularis, Lepista nuda, Chroogomphus helveticus, Lactarius deliciosus, Russula atropu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/008120167c5444f7bb06e8d615e564df
Autor:
Anastasia Fitria Devi, Dian Muzdalifah, Zatil Afrah Athaillah, Hanifah Nuryani Lioe, Nina Artanti
Publikováno v:
Jurnal Kimia Sains dan Aplikasi, Vol 24, Iss 7, Pp 244-251 (2021)
Tempeh is nutritious food prepared through solid-state fermentation of cooked and dehulled soybeans with Rhizopus sp. for about 48 h. Fermentation beyond 48 h resulted in over-fermented tempeh. There may or may not have been similar research done bef
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cc3135c008ec4b6e864027542ddb7f56
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Wael M. Khamis, Ahmed A. Heflish, Sarah El-Messeiry, Said I. Behiry, Abdulaziz A. Al-Askar, Yiming Su, Ahmed Abdelkhalek, Mohamed K. Gaber
Publikováno v:
Separations, Vol 10, Iss 5, p 301 (2023)
In this study, we investigated the antifungal properties of an acetone extract derived from the leaves of Swietenia mahagoni (SMAL) against two isolated fungi, Fusarium equiseti (OQ820153) and Rhizoctonia solani (OQ820152), from rice sheath. The extr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/034923b3d0b54d80963c8841492d6fd4
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 3, p 385 (2023)
To address the growing demand for natural sources of drugs, in addition to chemical ones, the present study aimed to explore the phytochemical and biological activity of acetone stem bark extract of Albizia lebbeck. The phytoconstituents of the deriv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95875022a34d41a6bf92c62e5538222c
Autor:
D. S. N. K. Liyanagamage, S. Jayasinghe, A. P. Attanayake, V. Karunaratne, D. S. A. Wijesundara
Publikováno v:
Ceylon Journal of Science, Vol 49, Iss 3, Pp 303-309 (2020)
The dried fruit of Garcinia quaesita Pierre (Clusiaceae), is a well-known endemic spice in Sri Lanka and has been documented in traditional medicine as an antidiabetic agent. The antihyperglycemic effect of cold water, hot water, water : acetone frui
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/58ce3338e05f4822b8bead6e137565ad
Publikováno v:
Elkawnie: Journal of Islamic Science and Technology, Vol 6, Iss 1, Pp 67-76 (2020)
Abstract : This study aims to determine the antidiabetic activity and toxicity of the acetone extract of Tristaniopsis merguensis Griff leaf. The antidiabetic test was the α-glucosidase inhibition method, while the toxicity test used the Brine Shrim
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/52932347285b478e820ad3538b5be78a