Zobrazeno 1 - 10
of 179
pro vyhledávání: '"acetic acid tolerance"'
Publikováno v:
Synthetic and Systems Biotechnology, Vol 9, Iss 4, Pp 723-732 (2024)
Acetic acid is a common inhibitor present in lignocellulose hydrolysate, which inhibits the ethanol production by yeast strains. Therefore, the cellulosic ethanol industry requires yeast strains that can tolerate acetic acid stress. Here we demonstra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f810de7bb4284e3aa1428bc9fec1d220
Publikováno v:
Microbial Cell, Vol 10, Iss 12, Pp 261-276 (2023)
Acetic acid-induced stress is a common challenge in natural environments and industrial bioprocesses, significantly affecting the growth and metabolic per-formance of Saccharomyces cerevisiae. The adaptive response and tolerance to this stress involv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa7a63a748df48df9850ee7d3ceac3d7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biotechnology for Biofuels, Vol 14, Iss 1, Pp 1-13 (2021)
Abstract Background Saccharomyces cerevisiae is well-known as an ideal model system for basic research and important industrial microorganism for biotechnological applications. Acetic acid is an important growth inhibitor that has deleterious effects
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2baf555bc500410b83f581db9adc4c57
Publikováno v:
Biotechnology for Biofuels, Vol 13, Iss 1, Pp 1-27 (2020)
Abstract Background High acetic acid tolerance is of major importance in industrial yeast strains used for second-generation bioethanol production, because of the high acetic acid content of lignocellulose hydrolysates. It is also important in first-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe2f2740119c4914bdf4f5e0a5e5e609
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
mSystems, Vol 6, Iss 4 (2021)
ABSTRACT CRISPR interference (CRISPRi) is a powerful tool to study cellular physiology under different growth conditions, and this technology provides a means for screening changed expression of essential genes. In this study, a Saccharomyces cerevis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23fe8b39f4944404b11ec906e8adf25e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
BMC Microbiology, Vol 17, Iss 1, Pp 1-12 (2017)
Abstract Background Kozakia baliensis NBRC 16680 secretes a gum-cluster derived heteropolysaccharide and forms a surface pellicle composed of polysaccharides during static cultivation. Furthermore, this strain exhibits two colony types on agar plates
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/25fbb4a251bb49e9860088b50cff583e