Zobrazeno 1 - 10
of 753
pro vyhledávání: '"Zygosaccharomyces bailii"'
Autor:
Erick D. Acosta-García, Nicolás O. Soto-Cruz, Edwin A. Valdivia-Hernández, Juan A. Rojas-Contreras, Martha R. Moreno-Jiménez, Jesús B. Páez-Lerma
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 8, p 400 (2024)
Yeast-yeast interactions have been studied mainly using wine yeasts. However, studies are rare for native yeasts from agave juice fermentation. Therefore, this work used strains isolated from the alcoholic fermentation of agave to study the survival
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/13d07ef5f5354252845ad6f0058084c8
Autor:
Aikaterini Tzamourani, Alexandra Evangelou, George Ntourtoglou, Georgia Lytra, Ioannis Paraskevopoulos, Maria Dimopoulou
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 4, p 1522 (2024)
Six wild-type non-Saccharomyces strains, belonging to the species Zygosaccharomyces bailii, Priceomyces carsonii, Trigonopsis californica, and Pichia manshurica, were evaluated for white wine production using Assyrtiko grapes from Santorini in Greece
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac76cf7415bd455eb74b0f3c93e48151
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rui-Rui Li, Meng Xu, Jia Zheng, Yan-Jun Liu, Chun-Hong Sun, Huan Wang, Xue-Wu Guo, Dong-Guang Xiao, Xiao-Le Wu, Ye-Fu Chen
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
To explore the potential application of non-Saccharomyces yeasts screened from Baijiu fermentation environment in winemaking, the effect of four Baijiu non-Saccharomyces yeasts (two Zygosaccharomyces bailii and two Pichia kudriavzevii) sequentially f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8fdf14c0c7384a28a72c32f0323baeb8
Autor:
Catheryn R. Augostine, Simon V. Avery
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
The growing prevalence of antifungal drug resistance coupled with the slow development of new, acceptable drugs and fungicides has raised interest in natural products (NPs) for their therapeutic potential and level of acceptability. However, a number
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/888ef2abf372419497213260c3cad9f8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rocío Escribano-Viana, Javier Portu, Patrocinio Garijo, Rosa López, Pilar Santamaría, Isabel López-Alfaro, Ana Rosa Gutiérrez, Lucía González-Arenzana
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 10 (2019)
The phenolic compounds of red wines are responsible for their color, astringency, and antioxidant properties. The fermentative yeasts might be used to modulate wines in terms of their color, aroma and probably healthy properties. In this study, six n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/be4b5bed3e6942788bbb2420fa69f7ee
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 3, p 623 (2021)
Microbiological strategies are currently being considered as methods for reducing the ethanol content of wine. Fermentations started with a multistarter of three non-Saccharomyces yeasts (Metschnikowia pulcherrima (Mp), Torulaspora delbrueckii (Td) a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/516fa25c54bc48118207ac660e35f019