Zobrazeno 1 - 10
of 116
pro vyhledávání: '"Zoumi A"'
Autor:
Constantine E Kosmas, Andreas Sourlas, Konstantinos Oikonomakis, Eleni-Angeliki Zoumi, Aikaterini Papadimitriou, Christina E Kostara
Publikováno v:
Journal of International Medical Research, Vol 52 (2024)
In recent years, remarkable advancements in elucidating the intricate molecular underpinnings of type 2 diabetes mellitus (T2D) have been achieved. Insulin resistance (IR) has been unequivocally acknowledged as the driving pathogenetic mechanism of T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb5e72185a8d4b0fa6945060b82a1e89
Autor:
Masood, Mohammed Tayyib, Wang, Jen-Wei (Willy), Zoumi, Eleni Angeliki, Jain, Kinshuk, Suh, Alex, Ong, Joshua, Waisberg, Ethan, Masalkhi, Mouayad, Lee, Andrew G.
Publikováno v:
In Life Sciences in Space Research August 2024 42:99-107
Autor:
Constantine E. Kosmas, Maria D. Bousvarou, Evangelia J. Papakonstantinou, Eleni-Angeliki Zoumi, Loukianos S. Rallidis
Publikováno v:
Journal of International Medical Research, Vol 52 (2024)
The role of lipoprotein (a) [Lp(a)] in cerebrovascular disease is a topic of importance. In this narrative review, pertinent studies have been leveraged to comprehensively examine this relationship from diverse perspectives. Lp(a) shares structural t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c2958d9ae19646a0aafeb14ea8032fde
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Emmanouil Orfanakis, Aggeliki Koumentaki, Aikaterini Zoumi, Aggelos Philippidis, Peter C. Samartzis, Michalis Velegrakis
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 11, p 4386 (2023)
Extra virgin olive oil (EVOO) should be naturally free of polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) contamination. PAHs are carcinogenic and toxic, and may cause human health and safety problems. This work aims to detect benzo[a]pyrene residues in EVOO u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/678bd8fda9084473972b977badab3fdc
Autor:
Orfanakis, Emmanouil, Karagiannaki, Ioulia, Zoumi, Aikaterini, Katsoudas, Vassilios, Skoulika, Stavroula, Gaitis, Fragiskos, Velegrakis, Michalis
Publikováno v:
Analytical Letters; 2024, Vol. 57 Issue 11, p1742-1752, 11p
Autor:
Sofia Drakopoulou, Emmanouil Orfanakis, Ioulia Karagiannaki, Fragiskos Gaitis, Stavroula Skoulika, Andreas Papaioannou, George Boukouvalas, George Petropoulos, Vassilios Katsoudas, Renate Kontzedaki, Aggelos Philippidis, Aikaterini Zoumi, Marilena Dasenaki, Nikolaos S. Thomaidis, Michalis Velegrakis
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 4, p 1350 (2022)
Extra virgin olive oil (EVOO) is a key component of the Mediterranean diet, with several health benefits derived from its consumption. Moreover, due to its eminent market position, EVOO has been thoroughly studied over the last several years, aiming
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/46e6c3c9f6a548d3a18372f55c80c3ec
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 2002 Aug . 99(17), 11014-11019.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/3059514