Zobrazeno 1 - 10
of 17
pro vyhledávání: '"Zid, Ezzeddine"'
Publikováno v:
In Comptes rendus - Biologies 2008 331(2):164-170
Publikováno v:
HASNI, Imed; BEN AHMED, Hela; BIZID, Essia; RAIES, Aly; SAMSON, Guy; & ZID, Ezzeddine. (2009). PHYSIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SALT TOLERANCE IN FENUGREEK (Trigonella foenum graecum L.). The Proceedings of the International Plant Nutrition Colloquium XVI. UC Davis: Department of Plant Sciences, UC Davis. Retrieved from: http://www.escholarship.org/uc/item/5049c5qc
Fenugreek (Trigonella foenum graecum L.) is an important medicinal crops cultivated throughout the world. To quantify its salinity tolerance during germination and vegetative growth, a Tunisian cultivated accession of fenugreek was exposed to 200 mM
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______325::9b6396127130022a09da7a10c208ffa2
http://www.escholarship.org/uc/item/5049c5qc
http://www.escholarship.org/uc/item/5049c5qc
Publikováno v:
Ben Ahmed, Hela; Sayeh, Ines; Manaa, Arafet; Ghidhaoui, Jihene; & ZID, Ezzeddine. (2009). Varietal differences in salinity tolerance and mineral nutrition in tomatoes (Solanum lycopersicum). The Proceedings of the International Plant Nutrition Colloquium XVI. UC Davis: Department of Plant Sciences, UC Davis. Retrieved from: http://www.escholarship.org/uc/item/65b1n6h9
The growth and mineral nutrition were investigated in seedlings of four varieties of commercial tomato Marmande, Coeur de Boeuf, Roma and a “cherry”- type tomato variety Cocktail, in nutritive solutions containing 0 or 100 mM NaCl. Salt decreased
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______325::956c3f9d2a6fc9707e366508a4317c54
http://www.escholarship.org/uc/item/65b1n6h9
http://www.escholarship.org/uc/item/65b1n6h9
Publikováno v:
Ben Ahmed, Hela; Abidi, Farouk; Manaa, Arafet; Mimouni, Hajer; & ZID, Ezzeddine. (2009). Salicylic acid induced changes on some physiological parameters in tomato grown under salinity. The Proceedings of the International Plant Nutrition Colloquium XVI. UC Davis: Department of Plant Sciences, UC Davis. Retrieved from: http://www.escholarship.org/uc/item/5j07c5vj
Salinity is a major environmental constraint to crop productivity throughout the arid and semi arid regions of the world. The development of strategies to ameliorate deleterious effects of salt stress on plants has received considerable attention. Sa
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______325::db9a03736131928e32864873f2e4b8cc
http://www.escholarship.org/uc/item/5j07c5vj
http://www.escholarship.org/uc/item/5j07c5vj
Autor:
Manaa, Arafet, Faurobert, Mireille, Mouelhi, Salwa, Smiti, Samira, ZID, Ezzeddine, Ben Ahmed, Hela
Publikováno v:
3. Meeting international sur l'aridoculture et les cultures oasiennes
3. Meeting international sur l'aridoculture et les cultures oasiennes, Dec 2009, Djerba, Tunisia
3. Meeting international sur l'aridoculture et les cultures oasiennes, Dec 2009, Djerba, Tunisia
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::f6633c0daa48f93d98f185f0d221bab6
https://hal.inrae.fr/hal-02754894
https://hal.inrae.fr/hal-02754894
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.