Zobrazeno 1 - 10
of 90
pro vyhledávání: '"Ziajka, P."'
Autor:
Julia Ziajka
Publikováno v:
Scientific Journal of Gdynia Maritime University, Iss 131 (2024)
The study is aimed at assessing the sorption properties of dried hemp (Cannabis sativa L.), which determines the storage stability of the raw material. The statistical and desiccator method was used, with the BET equation used to mathematically inter
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aa5fd58c042a4012961a0737d1b63bfb
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 15, p 2416 (2024)
The study aimed to be able to incorporate mealworm powder into yoghurts to increase protein content. Tenebrio molitor is gaining popularity as an alternative protein source. In the face of a growing human population and the associated challenges of s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/76a06a8a2bb347cfb22f1c0981a0d373
Autor:
Kinga Karwacka, Adriana Łobacz, Justyna Ziajka, Anna Lis, Monika Małkowska-Kowalczyk, Maria Baranowska
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 15, p 2426 (2024)
This study aims to implement and increase values regarding the use of cricket powder in food. This is due to the need to increase the range of products enriched with cricket powder in order to increase the market and acceptance of insects in the diet
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c1f818681dc948049b4cc980cc9b9773
Autor:
Dominika Sabiniewicz-Ziajka, Arkadiusz Szarmach, Małgorzata Grzywińska, Paweł Gać, Maciej Piskunowicz
Publikováno v:
Biomedicines, Vol 12, Iss 3, p 600 (2024)
Background: Computed tomography (CT) contributes significantly to the collective dose from medical sources, raising concerns about potential health risks. However, existing radiation dose estimation tools, such as volume computed tomography dose inde
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/847c4cb3fe864c7f9cb255ea3fb18424
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 24, Iss 1, Pp 325-336 (2021)
The aim of this study was to determine the possible extent of changes in the composition and physicochemical properties of unmodified milk fat (UMF) and to evaluate the influence of such modifications on the crystallization of solid fractions (SF) an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/986c40447ded4312809d4a9115eba171
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 24, Iss 1, Pp 1744-1757 (2021)
The main aim of this study was to compare the values of selected textural attributes of commercial butter measured with the AP 4/2 cone penetrometer (VEB Feinmess, Germany) and TA.XT Plus texture analyzer (Stable Micro Systems, United Kingdom). Befor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4bcbca0f933443abb961cffd8d39f24
Autor:
Beata Ziajka
Publikováno v:
Slavia Meridionalis, Vol 21 (2021)
New Linguistic Behaviors in the Eldest Generation of Village Inhabitants The objective of the paper is analysis of the eldest village inhabitants’ linguistic behaviors which result from the universalizing influence of general culture on folk langu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9bc1e5ecf2464381bea079faa2dd3bc1