Zobrazeno 1 - 10
of 25
pro vyhledávání: '"ZANARDINI"'
Publikováno v:
محیط زیست و مهندسی آب, Vol 10, Iss 1, Pp 1-17 (2024)
In this research, the biological adsorption process of lead heavy metal was investigated using brown algae Nizimuddinia zanardini and green algae Ulva rigida. Optimum adsorption conditions by measuring pH, the amount of adsorbent, time, and the conce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/03bc5ad80bae4ad78b3517d7d1d71387
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 23, p 3837 (2024)
In this study, three extraction methods of bioactive compounds from the brown algae Nizimuddinia zanardini were ranked using the fuzzy weighting system in two stages, ranking between different conditions and choosing the optimal conditions for each e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c86dbd56f4d942978716c16e1102d741
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
بومشناسی آبزیان, Vol 3, Iss 4, Pp 20-10 (2014)
The Iran’s coastal marine algae have great potential in the fields of medicine, food and cosmetics which unfortunately, fewer have been studied. In the present study, Total lipid and fatty acid profile of brown algae, N. zanardini were measured in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9fd74f7356124f118bde3c17181cd8d4
Autor:
Jacques Desbrières, Nasser Hamdami, Cédric Delattre, Philippe Michaud, Gholamreza Djelveh, Alina-Violeta Ursu, Roya Abka Khajouei, Didier Lecerf, Javad Keramat, Christine Gardarin
Publikováno v:
Algal Research-Biomass, Biofuels and Bioproducts
Algal Research-Biomass, Biofuels and Bioproducts, 2021, 56, pp.102326. ⟨10.1016/j.algal.2021.102326⟩
Algal Research-Biomass, Biofuels and Bioproducts, Elsevier, 2021, 56, pp.102326. ⟨10.1016/j.algal.2021.102326⟩
Algal Research-Biomass, Biofuels and Bioproducts, 2021, 56, pp.102326. ⟨10.1016/j.algal.2021.102326⟩
Algal Research-Biomass, Biofuels and Bioproducts, Elsevier, 2021, 56, pp.102326. ⟨10.1016/j.algal.2021.102326⟩
International audience; Alginic acids and alginates have important applications in food, medicine, pharmaceutical industry, dentistry and textile. The sodium alginate from Nizimuddinia zanardini (an Iranian brown seaweed) was extracted with high volt
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Extraction and characterization of an alginate from the Iranian brown seaweed Nizimuddinia zanardini
Autor:
Jacques Desbrières, Alina-Violeta Ursu, Roya Abka Khajouei, Cédric Delattre, Gholamreza Djelveh, Philippe Michaud, Christine Gardarin, Nasser Hamdami, Céline Laroche, Didier Lecerf, Javad Keramat
Publikováno v:
International Journal of Biological Macromolecules
International Journal of Biological Macromolecules, Elsevier, 2018, 118 (1073-1081), ⟨10.1016/j.ijbiomac.2018.06.154⟩
International Journal of Biological Macromolecules, 2018, 118 (1073-1081), ⟨10.1016/j.ijbiomac.2018.06.154⟩
International Journal of Biological Macromolecules, Elsevier, 2018, 118 (1073-1081), ⟨10.1016/j.ijbiomac.2018.06.154⟩
International Journal of Biological Macromolecules, 2018, 118 (1073-1081), ⟨10.1016/j.ijbiomac.2018.06.154⟩
International audience; Sodium alginate from Nizimuddinia zanardini (an Iranian brown algae) was extracted with acid and alkaline solutions, partially and totally hydrolyzed and analyzed for its biochemical composition. 1H NMR spectroscopy, SEC-MALLS
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::ff25cac66337464bcb9fdcc51c4fc034
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01843025
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01843025