Zobrazeno 1 - 10
of 15
pro vyhledávání: '"Z. Manev"'
Publikováno v:
Agricultural Science and Technology, Vol 7, Iss 1, Pp 137-140 (2015)
Abstract. During the current investigation experiments for the preparation of alginate beads with aqueous solutions of sodium alginate, calcium lactate or calcium dichloride and dietary fiber in different concentrations: inulin with varying degrees
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/112519024bb5405580476d42be38a027
Autor:
Z. Manev, Nadezhda Petkova
Publikováno v:
Series II: Forestry Wood Industry Agricultural Food Engineering. 14:163-172
The purpose of this study was to analyze some chemical elements and to determine the content of total phenols and pigments in the brown seaweed Cystoseira barbata from Rusalka Cape near the Black Sea. In addition, the antioxidant potential of this al
Autor:
Z. Manev, Nadezhda Petkova
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Food Science and Technology, Vol 77, Iss 2, Pp 88-93 (2020)
Alginate beads attract attention as a encapsulation matrix of bioactive substances in food. However, the stability of beads depends on calcium ion and sodium alginate concentration, gelling time and others factors. The aim of this study is to investi
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nadezhda Petkova, Z. Manev
Publikováno v:
Journal of microbiology, biotechnology and food sciences. 11:e4013
This study aimed to investigate the effect of ultraviolet light and ultrasound on the antioxidant activity and rheological properties of pear fruit jam. The antioxidant potential of fruit jam was determined by three methods based on different mechani
Autor:
Kristina Ivanova, Milena Ruskova, Ivan Bakalov, Nadejda Petkova, Todorka Petrova, Nikolay Penov, Z. Manev
Publikováno v:
AIP Conference Proceedings.
Autor:
Z. Manev, Nadezhda Petkova
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Food Science and Technology, Vol 77, Iss 2, Pp 77-81 (2020)
Experiments were conducted to study the rheological behavior of iota-carrageenan Gels to which potato starch and low-esterified amidated pectin were added. The rheological measurements of carrageenan jellies were performed by a texture analyzer at di
Conference
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.