Zobrazeno 1 - 10
of 62
pro vyhledávání: '"Z. Kotíková"'
Publikováno v:
Plant, Soil and Environment, Vol 62, Iss 10, Pp 474-481 (2016)
Carotenoids are one of major lipophilic constituents contributing to total antioxidant activity and provitamin content of potato, a major non-cereal staple food. The review briefly discusses health promoting properties of carotenoids and especially t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2f6dc63ae3345949a604c0c75358c57
Autor:
J. Lachman, Z. Kotíková, A. Hejtmánková, V. Pivec, O. Pšeničnaja, M. Šulc, R. Střalková, M. Dědina
Publikováno v:
Horticultural Science, Vol 43, Iss 1, Pp 25-32 (2016)
The objective of this study was to evaluate the levels of cis- and trans-isomers of resveratrol and piceid contained in the shoots, leaves and tendrils of six grapevine varieties and three locations processed under two different drying conditions. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6410be3998754c5dbe0be714a5a96066
Publikováno v:
Plant, Soil and Environment, Vol 62, Iss 2, Pp 86-91 (2016)
In this study, twelve cultivars of potato with different flesh colour (yellow, purple and red) were cultivated in 2012 and 2013 in two trial localities in the Czech Republic and evaluated for the main individual carotenoids. The content of total caro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/87dc25738f5644d5bf79a18440f51ee4
Publikováno v:
Plant, Soil and Environment, Vol 58, Iss 8, Pp 347-353 (2012)
Einkorn (Triticum monococcum L., subsp. monococcum), emmer (Triticum dicoccum Schuebl [Schrank], subsp. dicoccum) and spring wheat (Triticum aestivum L.) may be rich in hydrophilic antioxidants, therefore being a potential food source with high nutri
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/413e4404316f45729e2b00a11493ef8d
Publikováno v:
Plant, Soil and Environment, Vol 53, Iss 8, Pp 355-360 (2007)
In the years 2004 and 2005 precise field trials were performed with the aim to evaluate the effect of variety, year of cultivation, N, P, K and Mg fertilization, and the cover with white propylene fibre Paegas-Agro UV 17 on the total carotenoid conte
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b33bb199a6e84ccbb8a4228d32f9fa65
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 27, Iss Special Issue 1, Pp S200-S203 (2009)
The influence of variety and the level of maturity on the content and composition of carotenoids in tomatoes were monitored in a field experiment in the year 2007. A total of 11 varieties were submitted to this experiment - Albertovské žluté, Bejb
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3ac26de49a894be58c8980a00324b428
Publikováno v:
Journal of Insects as Food and Feed. 8:621-629
The fortification of feed is known to be a useful tool to manipulate the nutritional value of insects. This study aimed to reveal the effect of carrot supplement duration on the basic nutrients, fatty acid profile, carotenes, and tocopherols. Jamaica
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.