Zobrazeno 1 - 10
of 10
pro vyhledávání: '"Yakoro A"'
Autor:
Alphonse Yakoro, Mahamadi H. Ouédraogo, Windpouiré V. Tarpaga, Kiswendsida R. Nanema, Karidiatou Traoré, Mahamadou Sawadogo
Publikováno v:
Journal of BioScience and Biotechnology, Vol 12, Iss 1, Pp 51-58 (2023)
Seeds of three Okra local genotypes of Burkina Faso, UAE22, KBG535 and KBG24, were irradiated with gamma rays at doses ranging from 200 to 3000 Gy using 60Co sources at IBD-CETT, in Burkina Faso. Seeds germination was evaluated in laboratory and then
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59cf346433b3426fbd5088eb385e3c89
Autor:
Bazoin Sylvain Raoul Bazié, Muller Kiswendsida Abdou Compaoré, Moumouni Bandé, Stephane Dissinviel Kpoda, Naamwin-So-Bawfu Romaric Méda, Tebkieta Marceline Ouedraogo Kangambega, Inoussa Ilboudo, Barkissa Yonaba Sandwidi, Fulbert Nikiema, Alphonse Yakoro, Imaël Henri Nestor Bassolé, Hervé Hien, Elie Kabré
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 12, Iss 1, Pp 1-9 (2022)
Abstract Diet based on cereal, vegetables, oleaginous and dried fish are providing essential metallic elements. It can be also a source of exposure to toxic metallic elements. The aims of this study were to evaluate the contents on nine metallic trac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ea0c5fc3943f4d9c9f082e4d2eed8a44
Autor:
Muller Kiswendsida Abdou Compaore, Stéphane Dissinviel Kpoda, Raoul Bazoin Sylvain Bazie, Marcelline Ouedraogo, Mahamady Valian, Marie-Louise Gampene, Alphonse Yakoro, Fulbert Nikiema, Asseto Belemlougri, Naamwin-So-Bawfu Romaric Meda, Naa-Imwine Stanislas Dimitri Meda, Souleymane Sanon, Moumouni Bande, Hervé Hien, Nicolas Barro, Elie Kabre
Publikováno v:
PLoS ONE, Vol 17, Iss 4 (2022)
The aim of the present study was to assess the microbial quality of five ready-to-eat food such as bread, pasta, rice with sauce, beans and milk sold in five localities of Burkina Faso namely, Ouagadougou, Bobo-Dioulasso, Dakola, Cinkansé and Niango
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2fca2844689e4eedaa93557983028a8d
Autor:
Yakoro, Alphonse1 alyakoro@yahoo.fr, Ouédraogo, Mahamadi H.1, Tarpaga, Windpouiré V.2, Nanema, Kiswendsida R.1, Traoré, Karidiatou3, Mahamadou Sawadogo1
Publikováno v:
Journal of BioScience & Biotechnology. 2023, Vol. 12 Issue 1, p51-58. 8p.
Autor:
Naamwin-So-Bawfu Romaric Meda, Elie Kabre, Hervé Hien, Hamado Karene, Christian Sibiri Kabore, Naa-Imwine Stanislas Dimitri Meda, Bernadette Pane Ouattara Sourabie, Alphonse Yakoro, Asseto Belemlougri Somda, Tebkieta Marcelline Ouedraogo Kangambega, Muller Kiswendsida Abdou Compaore, Bazoin Sylvain Raoul Bazie, Inoussa Ilboudo, Ouambila Isidore Sama, Sandaogo Sawadogo, Moumouni Bande, Dissinviel Stéphane Kpoda, Fulbert Nikiema
Publikováno v:
International Journal of Biological and Chemical Sciences; Vol. 15 No. 6 (2021); 2366-2379
La carence en vitamine A constitue un problème de santé publique dans les pays en développement et affecte en particulier les jeunes enfants et les femmes en âge de procréer. Le but de cette étude était d'évaluer l’application de la politiq
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Elie Kabre, Marcelline Ouedraogo, Nicolas Barro, Moumouni Bande, Dissinviel Stéphane Kpoda, Muller K. A. Compaoré, Romaric Meda, Asseto Belemlougri, Fulbert Nikiema, Alphonse Yakoro, Bazoin Sylvain Raoul Bazié
The aim of the present study was to assess the microbial quality of five different types of food such as bread, pasta, rice with sauce, beans and milk sold in five localities of Burkina Faso. One hundred and one (101) samples were collected and micro
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::110bc4f2cdd99e1e3990173121feeb5b
https://doi.org/10.1101/2021.09.28.462219
https://doi.org/10.1101/2021.09.28.462219
Autor:
Muller Kiswendsida Abdou Compaore, Stéphane Dissinviel Kpoda, Raoul Bazoin Sylvain Bazie, Marcelline Ouedraogo, Mahamady Valian, Marie-Louise Gampene, Alphonse Yakoro, Fulbert Nikiema, Asseto Belemlougri, Naamwin-So-Bawfu Romaric Meda, Naa-Imwine Stanislas Dimitri Meda, Souleymane Sanon, Moumouni Bande, Hervé Hien, Nicolas Barro, Elie Kabre
Publikováno v:
PloS one. 17(4)
The aim of the present study was to assess the microbial quality of five ready-to-eat food such as bread, pasta, rice with sauce, beans and milk sold in five localities of Burkina Faso namely, Ouagadougou, Bobo-Dioulasso, Dakola, Cinkansé and Niango
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.