Zobrazeno 1 - 10
of 122
pro vyhledávání: '"Wine proteins"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Research International. 168:112768
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Michael Gonsior, Régis D. Gougeon, Maria Nikolantonaki, Jérémie Parot, Philippe Schmitt-Kopplin, Christian Coelho, Edith Parlanti
Publikováno v:
Analytical and Bioanalytical Chemistry
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Springer Verlag, 2017, 409 (10), pp.2757-2766. 〈10.1007/s00216-017-0221-1〉
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Springer Verlag, 2017, 409 (10), pp.2757-2766. ⟨10.1007/s00216-017-0221-1⟩
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Springer Verlag, 2017, 409 (10), pp.2757-2766. 〈10.1007/s00216-017-0221-1〉
Analytical and Bioanalytical Chemistry, Springer Verlag, 2017, 409 (10), pp.2757-2766. ⟨10.1007/s00216-017-0221-1⟩
Two analytical separation methods-size-exclusion chromatography and asymmetrical flow field-flow fractionation-were implemented to evaluate the integrity of the colloidal composition of Chardonnay white wine and the impact of pressing and fermentatio
Autor:
Philippe Cottereau, Aude Vernhet, Frédéric Charrier, Céline Poncet-Legrand, Eric Meistermann, Patrick Chemardin
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, 68 (47), pp.13450-13458. ⟨10.1021/acs.jafc.0c00094⟩
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, 68 (47), pp.13450-13458. ⟨10.1021/acs.jafc.0c00094⟩
International audience; Bentonite fining is the most popular treatment used to remove proteins in white and rose wines. The usual heat test used to adjust the bentonite dose consists of heating the wine during 30 min at 80 degrees C. At this temperat
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::fdb263b621c91bd3cd9037794b2e02b2
https://hal.inrae.fr/hal-02888974
https://hal.inrae.fr/hal-02888974
Einfluss von Trauben-assoziierten Schimmelpilzen und deren Exoproteom auf das Gushing von Schaumwein
The gushing of sparkling wine was investigated by protein chemical analysis methods. A new technique for the purification of wine proteins was developed. Furthermore, the exoproteome of numerous molds, which were isolated from grapes, was tested for
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______518::3e557130571d04784258d0f19bcb73ac
https://mediatum.ub.tum.de/1395071
https://mediatum.ub.tum.de/1395071
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, 2015, 63 (45), pp.10042-10053. ⟨10.1021/acs.jafc.5b02546⟩
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, 2015, 63 (45), pp.10042-10053. ⟨10.1021/acs.jafc.5b02546⟩
Proteins in white wines may aggregate and form hazes at room temperature. This was previously shown to be related to pH-induced conformational changes and to occur for pH
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marangon, M., Moio, L., Perenzoni, D., Rolle, L., Versari, A., Vincenzi, S., Ugliano, M., Curioni, A.
Proteins and polysaccharides play a key role in red wine quality. Proteins interact with tannins to form insoluble complexes; this is exploited in fining treatments to remove excessive tannins. Conversely to a common belief, several studies have show
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::22552ebdb076d64eb4484ddc616296ca
http://hdl.handle.net/11585/664418
http://hdl.handle.net/11585/664418