Zobrazeno 1 - 10
of 107
pro vyhledávání: '"Wild almond"'
Autor:
Maryam Alsadat Nazemi, Sara Ansari
Publikováno v:
مجله پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, Vol 17, Iss 5, Pp 673-689 (2021)
Introduction: Roasting is one of the most important thermal processing to improve the physicochemical and organoleptic properties of nuts. Wild almond, especially roasted wild almond is very sensitive to oxidation due to its high content of unsaturat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c616e450fef5479c84cc77f6b7fd5921
Publikováno v:
Journal of Nuts, Vol 12, Iss 2, Pp 113-136 (2021)
This study carried out to evaluate variations and relationships of nut size, seedling morphological attributes and habitat climatic parameters in of Prunus scoparia (Spach) C. K. Schneid populations in comparison to three other almond species. A tota
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/55da71ec9961427f947fb640d2926035
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Hillel Brukental, Adi Doron-Faigenboim, Irit Bar-Ya’akov, Rotem Harel-Beja, Ziv Attia, Tamar Azoulay-Shemer, Doron Holland
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 12 (2021)
Almond [Prunus dulcis (Mill.) D. A. Webb] is a major deciduous fruit tree crop worldwide. During dormancy, under warmer temperatures and inadequate chilling hours, the plant metabolic activity increases and may lead to carbohydrate deficiency. Prunus
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8390af6372ad49fa90b1adb6c67d1139
Publikováno v:
Advances in Horticultural Science, Vol 34, Iss 3 (2020)
The use of diverse almond genetic resources to expand the genetic bases of commercial cultivars is important for almond breeders. Iran is within the center of origin for almond and enjoys a huge diversity of wild species and local cultivars of this i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7214ab8a9a0d434489e693589924f962
Publikováno v:
Caspian Journal of Environmental Sciences, Vol 14, Iss 3, Pp 239-251 (2016)
Wild almond (Amygdalus scoparia) is one of the most important species that provides a variety of ecological functions in the Zagros forest ecosystem. In this study, we investigated the effects of some seed treatments on the survival and growth of A
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b19bfaa58ef41bd8c95822a2b468099
Publikováno v:
Genes; Volume 14; Issue 4; Pages: 811
Dehydration response element binding factor (DREB) is a family of plant-specific transcription factors, whose members participate in the regulation of plant responses to various abiotic stresses. Prunus nana, also known as the wild almond, is a membe
Publikováno v:
تحقیقات جنگل و صنوبر ایران, Vol 23, Iss 2, Pp 342-353 (2015)
Wild almond (Amygdalus arabica Olivier) is one of the main forest trees with high non-wood values in Zagros Mountains of Iran. The study carried out in Karebass area, Cheharmahal & Bakhtiari province and measured seed production capacity in wild almo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ab901b9db9e4f00be47b6187bed2d17
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.