Zobrazeno 1 - 10
of 206
pro vyhledávání: '"Wholemeal bread"'
Autor:
Federica Cardinali, Luca Belleggia, Anna Reale, Martina Cirlini, Floriana Boscaino, Tiziana Di Renzo, Lorenzo Del Vecchio, Natascia Cavalca, Vesna Milanović, Cristiana Garofalo, Cristiana Cesaro, Giorgia Rampanti, Andrea Osimani, Lucia Aquilanti
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 3, p 460 (2024)
In this study, the morpho-textural features, total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity (AOC) of bread fortified with olive (Olea europaea L.) pomace were evaluated. Fresh olive pomace was subjected to microbiological and chemical (TPC, A
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04c0c6aebe784cc1aa1dd87fa249940f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maria Franco, Manuel Gómez
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 12, p 1685 (2022)
Despite the clear nutritional advantages of wholemeal breads, their consumption is lower than recommended, mainly due to their lower organoleptic quality. This paper proposes the use of psyllium to improve the quality of these breads. For this aim, a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/20df58694dad44209944ee70d2df8d04
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Urszula Gawlik-Dziki, Marcin Luty, Dariusz Dziki, Michał Świeca, Katarzyna Piwowarczyk, Urszula Złotek, Jarosław Czyż
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 8, Iss 7, p 228 (2019)
The proliferation and motile activity of prostate epithelial (Pnt2) and cancer cells (DU-145; PC-3) in the presence of bioavailable compounds from green coffee beans (GCB), wholemeal wheat bread (WMWB), and its GCB-fortified variant were analyzed. Th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ad13249bf7264a1da1d605c77012e38a
Publikováno v:
Arabian Journal for Science and Engineering. 46:5257-5264
This study focused on the functional properties of bread incorporated with spearmint (S) aqueous extract (S1 = 0% (control), S2 = 2.5%, S3 = 5.0% and S4 = 7.5%) by measuring total phenolic content (TPC), DPPH radical scavenging activity, and ferrous-
Autor:
Robert Gajda
Publikováno v:
Sport i Turystyka. Środkowoeuropejskie Czasopismo Naukowe. 3:147-164
The diet of women in Poland is often conditioned by abnormal dietary behaviours. One of the factors determining these behaviours is physical activity. The aim of the study was to assess the relationship between the level of physical activity and sele
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Science & Nutrition, 7(11):3700-3708
Food Science & Nutrition, Vol 7, Iss 11, Pp 3700-3708 (2019)
Food Science & Nutrition
Food Science & Nutrition, Vol 7, Iss 11, Pp 3700-3708 (2019)
Food Science & Nutrition
Wholemeal bread is strongly recommended due to its nutritional value. However, whole‐grain foods contain a high level of phytic acid, an antinutritional factor that decreases the mineral bioavailability. The objective of this study was isolation an