Zobrazeno 1 - 10
of 443
pro vyhledávání: '"Weekly intake"'
Autor:
Adriana Aguilar-Miranda, Lenys Fernández, Gabriela S. Yánez-Jácome, Bárbara Alcoser-Pinto, Hicher Zambrano, Fernanda Paz-Suconota, Patricio Espinoza-Montero
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-10 (2024)
Abstract Mercury is a toxic trace metal found in seafood products owing to its bioaccumulative and ubiquitous nature. Seafood and fish are frequently consumed, being necessary to assess its human health risk. Accordingly, this study quantified total
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8cc38999290c4c28810e64bf59c68455
Autor:
Alejandra Cantoral, Sonia Collado-López, Larissa Betanzos-Robledo, Héctor Lamadrid-Figueroa, Betzabeth A. García-Martínez, Camilo Ríos, Araceli Díaz-Ruiz, Rosa María Mariscal-Moreno, Martha María Téllez-Rojo
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 22, p 3649 (2024)
Cadmium (Cd) is a toxic heavy metal widely distributed in foodstuffs. In Mexico, few studies have evaluated Cd content in foods. This study aimed to determine Cd concentrations in foodstuffs that are highly consumed and bought in Mexico City to ident
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/48136df3ac8046bc8e22f768e69af778
Autor:
Rebecca von Hellfeld, Astley Hastings
Publikováno v:
Royal Society Open Science, Vol 11, Iss 3 (2024)
Mercury is a naturally occurring heavy metal that has also been associated with anthropogenic sources such as cement production or hydrocarbon extraction. Mercury is a contaminant of concern as it can have a significant negative impact on organismal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6be70a2033374a22af4cfed82cdc469d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Zanco Journal of Pure and Applied Sciences, Vol 35, Iss 1 (2023)
This investigation was conducted to assess the levels of some heavy metals such as arsenic, lead, cadmium, chromium, copper, zinc, iron, nickel, and manganese in imported rice sold on the Sulaymaniyah market – Iraqi Kurdistan. The potential human h
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9898e2f4d9314553b5612114e671e098
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sarine EL Daouk, Alain Pineau, Mariam Taha, Raed Ezzeddine, Akram Hijazi, Mohamad Al Iskandarani
Publikováno v:
Toxicology Reports, Vol 7, Iss , Pp 1025-1031 (2020)
Widely used for a variety of applications, levels of dietary aluminum (Al) have seen a perpetual rise in Lebanon, leading to noticeable effects upon the human body. This study aims to estimate the rates of Al contaminated food consumption and quantif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/74e63b42c684499a87ac299119306a71
Autor:
Calogero Di Bella, Antonino Calagna, Gaetano Cammilleri, Pietro Schembri, Daniela Lo Monaco, Valentina Ciprì, Luisa Battaglia, Giuseppe Barbera, Vincenzo Ferrantelli, Saloua Sadok, Ines Tliba, Gianluigi Maria Lo Dico, Rosalinda Allegro
Publikováno v:
Frontiers in Marine Science, Vol 8 (2021)
A risk assessment, related to the consumption of farmed sea bass, was carried out by meta-analysis, taking into account the concentration of trace metals (Cd, Pb, Hg) reported in the literature, the estimated weekly intake (EWI), the provisional tole
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39b175e5b4d8481b992a15a6a3a91d8d