Zobrazeno 1 - 10
of 10
pro vyhledávání: '"W.M.P. Barbosa de Lima"'
Autor:
A.M. Vasconcelos da Silva, J.M.P.Q. Delgado, A.S. Guimarães, W.M.P. Barbosa de Lima, R. Soares Gomez, R. Pereira de Farias, E. Santana de Lima, A.G. Barbosa de Lima
Publikováno v:
Energies, Vol 13, Iss 11, p 2834 (2020)
The conformation of a ceramic piece follows the steps of preparing the raw material, molding, lamination, drying, and firing. Drying is a thermodynamic process of heat and mass transfer, with dimensional variations of the product that requires a larg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7820661df1e949b18d3215b38a1b811b
Autor:
R. Soares Gomez, Als Guimarães, E. Santana de Lima, João M.P.Q. Delgado, A.G. Barbosa de Lima, R. Pereira de Farias, W.M.P. Barbosa de Lima, A.M. Vasconcelos da Silva
Publikováno v:
Energies, Vol 13, Iss 2834, p 2834 (2020)
Energies; Volume 13; Issue 11; Pages: 2834
Energies; Volume 13; Issue 11; Pages: 2834
The conformation of a ceramic piece follows the steps of preparing the raw material, molding, lamination, drying, and firing. Drying is a thermodynamic process of heat and mass transfer, with dimensional variations of the product that requires a larg
Publikováno v:
Defect and Diffusion Forum. 365:285-290
This paper aims to present a mathematical model, based on the thermodynamics of irreversible processes to describe both the heat and mass transfer (liquid and vapor) during the drying of bodies with oblate spheroidal shape. The model was applied to d
Autor:
G. Silva Almeida, W.M.P. Barbosa de Lima, Gelmires de Araújo Neves, Antonio Gilson Barbosa de Lima, M.A.F. Barbosa Fernandes, J.N. Ferreira Fernandes
Publikováno v:
Defect and Diffusion Forum. 353:116-120
The purpose of this paper is to present an experimental study of clay brick drying. For the drying experiments, industrial holed bricks were dried in an oven under controlled conditions of velocity, temperature (constant and variable) and relative hu
Autor:
I. B. dos Santos, J. V. da Silva, A.G. Barbosa de Lima, W.M.P. Barbosa de Lima, E. A. Pereira
Publikováno v:
Advanced Structured Materials ISBN: 9783319197661
This chapter briefly focuses on the drying of wet bioproducts with particular reference to fruits, vegetables and grains. Different related topics in terms of drying foundations, dryer selection, product quality, energy savings, energy sources, energ
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::e95ddd2f794b683f285a97bbd749e131
https://doi.org/10.1007/978-3-319-19767-8_1
https://doi.org/10.1007/978-3-319-19767-8_1
Autor:
J.P.S. Santos, A.G. Barbosa de Lima, João M.P.Q. Delgado, W.M.P. Barbosa de Lima, E. G. Silva, S. R. de Farias Neto
Publikováno v:
Advanced Structured Materials ISBN: 9783319197661
In this chapter a comprehensive study of the phenomena involved in the dehydration process of wet porous solids through the use of electromagnetic waves with the aim to improve process strategies has been presented. Electromagnetic waves penetrate in
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::3087d54f4f7b65967deb44a546f86d36
https://doi.org/10.1007/978-3-319-19767-8_5
https://doi.org/10.1007/978-3-319-19767-8_5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.