Zobrazeno 1 - 10
of 347
pro vyhledávání: '"Volatile thiols"'
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 1, Pp e12862- (2023)
The assessment of different aroma families on tropical fruit aroma perception is still not well understood. This study aimed to investigate the effect of esters and volatile thiols on tropical fruit aroma perception in white wines. Four levels of thi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d79bf195bdb84da4a31f71117b70e548
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 2 (2021)
Wine yeast starter cultures differ in their ability to release aroma-enhancing metabolites associated with typical varietal wines. Therefore, this study investigated an indigenous Saccharomyces cerevisiae isolated from Paarl regional Shiraz grapes fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d7762e8566649408f341396e37e10da
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 2 (2021)
The influence of two yeast strains and the addition of copper sulphate on the aroma of Riesling wines was monitored. Two commercially available yeast strains, Zymaflore VL3 and X-Pure, were applied. General composition, volatile thiols, norisoprenoid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1e8f2efbc75b49dc800139c65d628b91
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Silvia Carlin, Maurizio Piergiovanni, Elisabetta Pittari, Maria Tiziana Lisanti, Luigi Moio, Paola Piombino, Matteo Marangon, Andrea Curioni, Luca Rolle, Susana Río Segade, Andrea Versari, Arianna Ricci, Giuseppina Paola Parpinello, Giovanni Luzzini, Maurizio Ugliano, Daniele Perenzoni, Urska Vrhovsek, Fulvio Mattivi
Thanks to their low odor detection thresholds, free varietal thiols (VTs) play a key role in the primary aroma of wines, to which they confer an intense scent reminiscent of box tree, grapefruit, citrus fruits, passionfruit and cat urine odor. Exclud
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::970ba72db25cbc0b6cd82a78049127cf
https://hdl.handle.net/11585/895401
https://hdl.handle.net/11585/895401
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 2 (2021)
The influence of two yeast strains and the addition of copper sulphate on the aroma of Riesling wines was monitored. Two commercially available yeast strains, Zymaflore VL3 and X-Pure, were applied. General composition, volatile thiols, norisoprenoid
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Katja Šuklje, Helena Baša Česnik, Lucija Janeš, Veronika Kmecl, Andreja Vanzo, Alain Deloire, Paolo Sivilotti, Klemen Lisjak
Publikováno v:
OENO One, Vol 47, Iss 2, Pp 83-97 (2013)
Aim: To investigate the effect of reducing leaf area by shoot hedging in combination with bunch thinning on metabolite concentration and sensorial quality of Sauvignon blanc grapes and wines. Methods and results: Four vine treatments were conducted:
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d85f9830eafb46c6b25e8e71648b1b43
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.