Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "Vittoria Di Trani"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 14 pro vyhledávání: '"Vittoria Di Trani"'
1
Akademický článek
Monitoring of bivalve mollusk harvesting areas: the relevance of Salmonella spp.
Autor: Cesare Ciccarelli, Angela Marisa Semeraro, Vittoria Di Trani, Guglielmo D’Aurizio, Giuliana Blasi, Melina Leinoudi, Cristina De Simoni, Elena Ciccarelli
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety (2024)
The microbiological monitoring of bivalve mollusk harvesting areas in the Marche region is based on the parameters of Escherichia coli and Salmonella spp. However, Regulation EU/2019/627 stated criteria based on E. coli only to determine the health s
Externí odkaz: https://doaj.org/article/4b657c5a5b354573a38315ab24f730e6
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
Sample size planning and the statistical significance of official controls by sampling
Autor: Cesare Ciccarelli, Angela Marisa Semeraro, Melina Leinoudi, Vittoria Di Trani, Anita Ciampana, Elena Ciccarelli
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety (2023)
Acceptance sampling is important for food safety and is a relevant tool at production and official control levels, as it helps decision-making processes and verifies quality and food safety management. Generally, sampling plans are hypothesis tests o
Externí odkaz: https://doaj.org/article/6ac5c87f483c4053a293f60c2f148025
Zobrazit plný text záznamu
3
Akademický článek
European legislation and live bivalve molluscs: Are the criteria for microbiological safety matching with the criteria for sanitary classification of harvesting areas?
Autor: Cesare Ciccarelli, Melina Leinoudi, Angela Marisa Semeraro, Vittoria Di Trani, Elena Ciccarelli, Gaia Consorti
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 11, Iss 1 (2022)
The European Union (EU) established the criteria for the classification of shellfish harvesting areas, based on the results of monitoring E. coli in shellfish. The EU also defined E. coli as a microbiological criterion for end product safety, based o
Externí odkaz: https://doaj.org/article/e801640dc6fe4a8e913c1b996783cd4f
Zobrazit plný text záznamu
4
Akademický článek
Assessment of sampling methods about level of mercury in fish
Autor: Cesare Ciccarelli, Melina Leinoudi, Angela Marisa Semeraro, Vittoria Di Trani, Giuseppe Angelozzi, Elena Ciccarelli, Ivan Corti
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 8, Iss 3 (2019)
Mercury (Hg) seriously affects some sensitive subgroups of population and the detection of Hg content in fish and fishery products is one of the most important activities aimed at controlling their safety. In fact, Regulation (EC) No 1881/2006 set ma
Externí odkaz: https://doaj.org/article/4190875150bb442ea68532052c35ef59
Zobrazit plný text záznamu
5
Akademický článek
Assessment of relationship between rainfall and Escherichia coli in clams (Chamelea gallina) using the Bayes Factor
Autor: Cesare Ciccarelli, Angela Marisa Semeraro, Melina Leinoudi, Vittoria Di Trani, Sandra Murru, Piero Capocasa, Elena Ciccarelli, Luca Sacchini
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 6, Iss 3 (2017)
Consumption of bivalve shellfish harvested from water contaminated with sewage pollution presents a risk of human infections and targeting control measures require a good understanding of environmental factors influencing the transport and the fate o
Externí odkaz: https://doaj.org/article/b88222c4c5354286ab304562ff35959f
Zobrazit plný text záznamu
6
Akademický článek
Assessment of wet weather impact on clam (Chamelea gallina) faecal contamination in the district of San Benedetto del Tronto (Italy)
Autor: Piero Capocasa, Vittoria Di Trani, Alessandra Aliventi, Semeraro Angela Marisa, Cesare Ciccarelli
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 1, Iss 6, Pp 46-49 (2013)
Since 1998 clams (Chamelea gallina) from the production areas of the district of San Benedetto del Tronto (South Marche - Italy) have been periodically monitored to check the microbiological quality by the detection of the faecal indicator E. coli (M
Externí odkaz: https://doaj.org/article/3327afccb4cd448580b8de3c863b9039
Zobrazit plný text záznamu
7
Akademický článek
Seasonal variations of Escherichia coli contamination in clams (Chamelea gallina) harvested in the Adriatic Sea (San Benedetto del Tronto district, Italy)
Autor: Cesare Ciccarelli, Angela Marisa Semeraro, Alessandra Aliventi, Vittoria Di Trani, Piero Capocasa
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 3, Iss 2 (2014)
In the European Union, the classification of shellfish harvesting areas depends on levels of Escherichia coli checked in shellfish flesh and determines whether post-harvest treatment required before shellfish can be sold for human consumption. Nevert
Externí odkaz: https://doaj.org/article/c85b462840864946a7641b87a124247c
Zobrazit plný text záznamu
8
Akademický článek
Cadmium bioaccumulation in European flat oysters (Ostrea edulis) from Middle Adriatic Sea (San Benedetto del Tronto district, Italy)
Autor: Cesare Ciccarelli, Angela Marisa Semeraro, Alessandra Aliventi, Vittoria Di Trani, Piero Capocasa
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 3, Iss 2 (2014)
Bivalve molluscs represent an important source of cadmium exposure in humans, in particular oysters, because of their high filter feeding capability and high concentration of metal-binding metallothionein in tissues. In this study the authors investi
Externí odkaz: https://doaj.org/article/a1efa9e5b561447dae92fc0275227faf
Zobrazit plný text záznamu
9
Assessment of sampling methods about level of mercury in fish
Autor: Vittoria Di Trani, Giuseppe Angelozzi, Angela Marisa Semeraro, Cesare Ciccarelli, Melina Leinoudi, Ivan Corti, Elena Ciccarelli
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 8, Iss 3 (2019)
Italian Journal of Food Safety
Mercury (Hg) seriously affects some sensitive subgroups of population and the detection of Hg content in fish and fishery products is one of the most important activities aimed at controlling their safety. In fact, Regulation (EC) No 1881/2006 set ma
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::a0dff67b8dd36f5610c94d65eeb0b4b2
https://pagepressjournals.com/index.php/ijfs/article/view/7593
Zobrazit plný text záznamu
10
Assessment of relationship between rainfall and Escherichia coli in clams (Chamelea gallina) using the Bayes Factor
Autor: Vittoria Di Trani, Angela Marisa Semeraro, Elena Ciccarelli, Melina Leinoudi, Cesare Ciccarelli, Piero Capocasa, Luca Sacchini, Sandra Murru
Publikováno v: Italian Journal of Food Safety, Vol 6, Iss 3 (2017)
Italian Journal of Food Safety
Consumption of bivalve shellfish harvested from water contaminated with sewage pollution presents a risk of human infections and targeting control measures require a good understanding of environmental factors influencing the transport and the fate o
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::40373ac3e7741fcce10975e053ae95d0
http://www.pagepressjournals.org/index.php/ijfs/article/view/6826
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • Další »
  • [2]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 8 Akademické články
  • 8 food processing and manufacture
  • 8 tp368-456
  • 6 food science
  • 5 lcsh:food processing and manufacture
  • 5 lcsh:tp368-456
  • 4 biology
  • 4 biology.organism_classification
  • 4 escherichia coli
  • 3 article
  • 3 chamelea gallina
  • 3 clams
  • 3 fishery
  • 3 geography
  • 3 shellfish
  • 2 bayes factor
  • 2 chemistry
  • 2 chemistry.chemical_element
  • 2 contamination
  • 2 ecology
  • 2 environmental science
  • 2 fish
  • 2 media_common
  • 2 mercury
  • 2 norovirus
  • 2 probabilistic model
  • 2 sampling (statistics)
  • 2 sampling method
  • 2 statistical assessment
  • 1 01 natural sciences
  • 1 0105 earth and related environmental sciences
  • 1 010501 environmental sciences
  • 1 02 engineering and technology
  • 1 0208 environmental biotechnology
  • 1 020801 environmental engineering
  • 1 acceptance sampling
  • 1 analysis method
  • 1 analysis tools
  • 1 anisakid larvae
  • 1 bayes theorem
  • 1 bioaccumulation
  • 1 biology.animal
  • 1 business
  • 1 business.industry
  • 1 cadmium
  • 1 dredging
  • 1 e. coli
  • 1 education
  • 1 education.field_of_study
  • 1 european union
  • 1 faecal contamination
  • 13 pagepress publications
  • 1 pagepress publications, pavia, italy
  • 8 Directory of Open Access Journals
  • 6 OpenAIRE

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......