Zobrazeno 1 - 10
of 165
pro vyhledávání: '"Vergères, P"'
Autor:
Grégory Pimentel, Thomas Roder, Cornelia Bär, Sandro Christensen, Zahra Sattari, Cristina Kalbermatter, Ueli von Ah, Christelle A. M. Robert, Pierre Mateo, Rémy Bruggmann, Stephanie C. Ganal-Vonarburg, Guy Vergères
Publikováno v:
Microbiology Spectrum, Vol 12, Iss 12 (2024)
ABSTRACT Indole derivatives are microbial metabolites of the tryptophan pathway involved in gut immune homeostasis. They bind to the aryl hydrocarbon receptor (AhR), thereby modulating development of intestinal group 3 innate lymphoid cells (ILC3) an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d24662aa74c4fca9ee5655d5a9b6f03
Autor:
Thomas Roder, Grégory Pimentel, Pascal Fuchsmann, Mireille Tena Stern, Ueli von Ah, Guy Vergères, Stephan Peischl, Ola Brynildsrud, Rémy Bruggmann, Cornelia Bär
Publikováno v:
Genome Biology, Vol 25, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract Unraveling bacterial gene function drives progress in various areas, such as food production, pharmacology, and ecology. While omics technologies capture high-dimensional phenotypic data, linking them to genomic data is challenging, leaving
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e5fbdc092e484817948c29a2bc086fcd
Autor:
Smilja Todorovic, Asli Akpinar, Ricardo Assunção, Cornelia Bär, Simona L. Bavaro, Muzeyyen Berkel Kasikci, Julieta Domínguez-Soberanes, Vittorio Capozzi, Paul D. Cotter, Eun-Hee Doo, Burcu Gündüz Ergün, Mustafa Guzel, Hayriye S. Harsa, Emre Hastaoglu, Christèle Humblot, Bahtir Hyseni, Muge I. Hosoglu, Aline Issa, Barçın Karakaş-Budak, Sibel Karakaya, Harun Kesenkas, Erhan Keyvan, Ibrahim E. Künili, Mary-Liis Kütt, Marta Laranjo, Sandrine Louis, Fani T. Mantzouridou, Antonia Matalas, Baltasar Mayo, Sandra Mojsova, Arghya Mukherjee, Anastasios Nikolaou, Fatih Ortakci, Diana Paveljšek, Giancarlo Perrone, Eugenia Pertziger, Dushica Santa, Taner Sar, Isabelle Savary-Auzeloux, Clarissa Schwab, Małgorzata Starowicz, Marko Stojanović, Michail Syrpas, Jyoti P. Tamang, Oktay Yerlikaya, Birsen Yilmaz, Jeadran Malagon-Rojas, Seppo Salminen, Juana Frias, Christophe Chassard, Guy Vergères
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
Worldwide, fermented foods (FF) are recognized as healthy and safe. Despite the rapid increase of research papers, there is a lack of systematic evaluation of the health benefits and risks of FF. The COST Action CA20128 “Promoting innovation of fer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d49ada292e304840b655aaf7df3afe08
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dominik Guggisberg, Kathryn J. Burton-Pimentel, Barbara Walther, René Badertscher, Carola Blaser, Reto Portmann, Alexandra Schmid, Thomas Radtke, Hugo Saner, Nadine Fournier, Ueli Bütikofer, Guy Vergères
Publikováno v:
Lipids in Health and Disease, Vol 21, Iss 1, Pp 1-19 (2022)
Abstract Background Whereas the dietary intake of industrial trans fatty acids (iTFA) has been specifically associated with inflammation, cardiovascular disease, and type 2 diabetes, understanding the impact of dietary fats on human health remains ch
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/567d694940ee4ace8beefe68c72fb7a0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Katherine J. Li, Kathryn J. Burton-Pimentel, Guy Vergères, Edith J. M. Feskens, Elske M. Brouwer-Brolsma
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Unhealthy diets contribute to the increasing burden of non-communicable diseases. Annually, over 11 million deaths worldwide are attributed to dietary risk factors, with the vast majority of deaths resulting from cardiometabolic diseases (CMDs) inclu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18762e9baf844d3e9f6b7e097369f1c2
Autor:
Jinyoung Kim, Carola Blaser, Reto Portmann, René Badertscher, Corinne Marmonier, Adeline Blot, Jérémie David, Helena Stoffers, Ueli von Ah, Ueli Bütikofer, Guy Vergères, Dominique Dardevet, Sergio Polakof
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
The identification and validation of biomarkers of food intake (BFIs) is a promising approach to develop more objective and complementary tools to the traditional dietary assessment methods. Concerning dairy, their evaluation in terms of intake is no
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ba97ce83d32e45d692c0892ca2ba4a14