Zobrazeno 1 - 10
of 57
pro vyhledávání: '"Vera Kuzina"'
Autor:
Azadeh Khiabani, Hang Xiao, Anders Peter Wätjen, Miguel Tovar, Vera Kuzina Poulsen, Egon Bech Hansen, Claus Heiner Bang-Berthelsen
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 18, p 2907 (2024)
Isolation of new plant-derived lactic acid bacteria (LAB) is highly prioritized in developing novel starter cultures for plant-based fermentation. This study explores the diversity of LAB in Danish flowers and their potential use for plant-based food
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f919670ef10b4f8d9ce23dd4f744c98f
Autor:
Raquel Fernández-Varela, Anders Holmgaard Hansen, Birgit Albrecht Svendsen, Elahe Ghanei Moghadam, Arzu Bas, Stjepan Krešimir Kračun, Olivier Harlé, Vera Kuzina Poulsen
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 8, p 411 (2024)
This article explores the transformative potential of fermentation in elevating the quality of plant-based matrices to match the desirable attributes of traditional dairy and meat products. As the demand for sustainable products without animal welfar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1bbb61c6cd0041dbb81481d0bbb6833d
Autor:
Amir Taldaev, Roman Terekhov, Ilya Nikitin, Elizaveta Melnik, Vera Kuzina, Mikhail Klochko, Igor Reshetov, Artem Shiryaev, Victor Loschenov, Galina Ramenskaya
Publikováno v:
Frontiers in Pharmacology, Vol 14 (2023)
Background: Methylene blue has a long history of clinical application. Thanks to phenothiazine chromophore, it has potential in photodynamic anticancer therapy. In spite of the growing body of literature that has evaluated the action of this dye on d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9fd0195c32324f6897b29fca8a2cd68e
Machine learning predicts and provides insights into milk acidification rates of Lactococcus lactis.
Autor:
Signe Tang Karlsen, Tammi Camilla Vesth, Gunnar Oregaard, Vera Kuzina Poulsen, Ole Lund, Gemma Henderson, Jacob Bælum
Publikováno v:
PLoS ONE, Vol 16, Iss 3, p e0246287 (2021)
Lactococcus lactis strains are important components in industrial starter cultures for cheese manufacturing. They have many strain-dependent properties, which affect the final product. Here, we explored the use of machine learning to create systemati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4509328bfb6b40a090ec5fbf52567e40
Autor:
Masiá, Carmen, Fernández-Varela, Raquel, Poulsen, Vera Kuzina, Jensen, Poul Erik, Sørensen, Kim Ib
Publikováno v:
In Food Bioscience December 2023 56
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vera Kuzina Poulsen, Elahe Ghanei Moghadam, Stjepan Krešimir Kračun, Birgit Albrecht Svendsen, Wioleta Marta Nielsen, Gunnar Oregaard, Anders Krarup
Publikováno v:
FEMS microbiology letters.
Lactic acid bacteria (LAB) have long been used to extend the shelf life and improve the taste and texture of fermented milk. In this study, we investigated the texturing potential of LAB in plant-based fermentation by high-throughput screening of 123
Publikováno v:
Arthropod-Plant Interactions. 15:683-698
Plants have evolved a variety of defences to reduce losses to herbivores and pathogens. The benefits of these may, however, be modified by resistance evolution in antagonists, changes in antagonist fauna, context-dependent “costs of defence”, and
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.