Zobrazeno 1 - 10
of 162
pro vyhledávání: '"Varietal aroma"'
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 101484- (2024)
The volatile composition of grapes has a direct impact on the final aromatic composition of wine and plays a crucial role in determining its quality. Various factors, such as agronomic practices, climatic conditions or grape variety, can influence th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ca12dec2795c4672a49aebfbd7fc6fd6
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 9, p 1989 (2024)
Varietal volatile compounds are characteristic of each variety of grapes and come from the skins of the grapes. This work focuses on the development of a methodology for the analysis of free compounds in grapes from Trincadeira, Cabernet Sauvignon, S
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7b65e2732f41455098666083b252c715
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
José Manuel Rodríguez-Nogales, Encarnación Fernández-Fernández, Violeta Ruipérez, Josefina Vila-Crespo
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 1, p 16 (2023)
Selective enhancement of wine aroma was achieved using a broad spectrum of exogenous glycosidases. Eight different enzyme preparations were added to Verdejo wine, resulting in an increase in the levels of varietal volatile compounds compared to the c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aae1a079ee324909bcc32fbe7184c835
Autor:
Marina Tomašević, Katarina Lukić, Natka Ćurko, Ana-Marija Jagatić Korenika, Darko Preiner, Valentina Tuščić, Ana Jeromel, Karin Kovačević Ganić
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 5, p 985 (2023)
Varietal thiol concentration in wine is influenced by numerous factors, of which grape variety and winemaking practices are often highlighted as the most important. Therefore, the aim of this work was to study the effects of grape clone and yeast str
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bdf0b877e2744bc4a3c778e9e38727bb
Autor:
Sandra Marín-San Román, Eva Pilar Pérez-Álvarez, Itziar Sáenz de Urturi, Belén Parra-Torrejón, Gloria B. Ramírez-Rodríguez, José Manuel Delgado-López, Teresa Garde-Cerdán
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 4, p 2487 (2023)
In recent years, foliar application of elicitors to the vineyard has been increasingly used, in particular, elicitation with methyl jasmonate (MeJ). However, due to the high cost of this compound, it is necessary to find a form of application in whic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/259bf220cb0e4a75ae9779f134cad9b0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 4 (2021)
This study aimed at determining the changes induced by two S. cerevisiae strains, (IONYS wf™ and Lalvin ICV D254™) on the sensory and chemical aroma profiles of Tempranillo wine, after fermentation and after ageing. The 64 aroma molecules determi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/05ca954332a140e69434edee4f065aa6