Zobrazeno 1 - 10
of 44
pro vyhledávání: '"Varga, Ana"'
Autor:
Aćimović Milica, Varga Ana, Cvetković Mirjana, Lato Pezo, Lončar Biljana, Ignjatov Maja, Zeremski Tijana
Publikováno v:
Ratarstvo i Povrtarstvo, Vol 58, Iss 1, Pp 23-30 (2021)
Hyssop (Hyssopus officinalis L., Lamiaceae) is a perennial shrub or subshrub violet-blue flowers in verticillasters and spicy taste with a pungent flavour. Besides being used as a culinary herb for flavouring and food preservation, this plant is also
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8dcb35f7da9d47248e16afe991394d77
Publikováno v:
Botanica Serbica, Vol 42, Iss 2, Pp 217-221 (2018)
The aim of the present study was to clarify the chemical composition of essential oil from seeds of Angelica (Angelica sylvestris) plants growing wild in Serbia. In the essential oil, a total of 27 compounds were detected, among which 22 compounds we
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6704844bc48b44259a4f206af5f6c921
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 45, Iss 1, Pp 37-44 (2018)
Food poisoning caused by Listeria monocytogenes leads to a 30% rate of mortality among patients. The application of essential oils (EOs) to food products is a suitable strategy to control pathogens and to extend their shelf life by reducing microbial
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a0a7be00bdcd41aa9274f372d3f95790
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Plavšić Dragana V., Škrinjar Marija M., Psodorov Đorđe B., Šarić Ljubiša Ć., Psodorov Dragan Đ., Varga Ana O., Mandić Anamarija I.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 44, Iss 1, Pp 39-45 (2017)
According to the nutritive characteristics, whole grain flour is a high quality product, due to its high vitamin, mineral, and dietary fiber content. However, the cereal grains are susceptible to the series of contamination during the ripening, harve
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11f1318f1ae7485596181bc94fcc3a42
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 22, Iss 2, Pp 101-103 (2018)
As a mechanical, thermal, diffusion and chemical operation, extrusion causes changes in the properties of raw materials mainly due to the characteristics of the extruder and extrusion conditions (temperature, pressure and shear stress). As extruded p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/24cbe635d2f74f9a86e1fab136775ff0
Autor:
Varga, Ana
Publikováno v:
CRIS UNS
Универзитет у Новом Саду
Универзитет у Новом Саду
Pojava i učestalost epidemija izazvanih konzumiranjem hrane beleži stalni rast. Tome su doprinele promene u ishrani i težnja savremenih potrošača za konzumiranjem minimalno obrađene hrane koja u najvećoj meri obuhvata sveže voće i lisnato po
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::26f87b5a15c3102af35cbc8a553de37c
https://www.cris.uns.ac.rs/DownloadFileServlet/Disertacija165123016681955.pdf?controlNumber=(BISIS)120429&fileName=165123016681955.pdf&id=19845&source=OpenAIRE&language=en
https://www.cris.uns.ac.rs/DownloadFileServlet/Disertacija165123016681955.pdf?controlNumber=(BISIS)120429&fileName=165123016681955.pdf&id=19845&source=OpenAIRE&language=en
Autor:
Gubić Jasmina M., Plavšić Dragana V., Šarić Ljubiša Ć., Varga Ana O., Čabarkapa Ivana S., Filipčev Bojana V., Šimurina Olivera D.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 41, Iss 2, Pp 109-114 (2014)
Different working temperatures were tested in order to confirm their effects on the quality of fish after osmotic dehydration. Microbiological profile and chemical content in fish were investigated, before and after osmotic treatment in sugar beet mo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b76f9fb4626a46b58216d750461eaa59
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.