Zobrazeno 1 - 10
of 125
pro vyhledávání: '"Valuable compounds"'
Autor:
Adrián Macías-de la Rosa, Lorenzo López-Rosales, Antonio Contreras-Gómez, Asterio Sánchez-Mirón, Francisco García-Camacho, María del Carmen Cerón-García
Publikováno v:
Toxins, Vol 16, Iss 10, p 425 (2024)
This study investigated the impact of culture medium salinity (5–50 PSU) on the growth and maximum photochemical yield of photosystem II (Fv/Fm) and the composition of carotenoids, fatty acids, and bioactive substances in three marine microalgae (C
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c15c58b1a6e840ae91ec20e80272c8f6
Publikováno v:
Frontiers in Food Science and Technology, Vol 3 (2023)
Introduction: Cherry juice production generates substantial cherry processing by-products, presenting a significant environmental challenge. The valorization of these by-products can not only reduce management costs but also enhance profitability by
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18df056a94344feb964a1ca4ad698a63
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jenny-Fabiola López-Hernández, Tan Kean-Meng, Gloria-Gertrudys Asencio-Alcudia, Mohd Asyraf-Kassim, Carlos-Alfonso Alvarez-González, Facundo-Joaquín Márquez-Rocha
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 12, Iss 14, p 6887 (2022)
Marine organisms are a valuable source of new compounds, many of which have remarkable biotechnological properties, such as microalgae and cyanobacteria, which have attracted special attention to develop new industrial production routes. These organi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cf93d711ffd54b35abd3e9dd43737830
Autor:
Sally El Kantar, Mohamed Koubaa
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 6, p 284 (2022)
Odd-chain fatty acids (OCFAs) have recently gained interest as target compounds in microbial production due to their diverse applications in the medical, pharmaceutical and chemical industries for the production of biofuels. Yarrowia lipolytica is a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b2060fca598b44e0a5de1ad1502dd9ae
Autor:
Ana Cristina De Aguiar Saldanha Pinheiro, Francisco J. Martí-Quijal, Francisco J. Barba, Silvia Tappi, Pietro Rocculi
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 9, p 2030 (2021)
The crustacean processing industry has experienced significant growth over recent decades resulting in the production of a great number of by-products. Crustacean by-products contain several valuable components such as proteins, lipids, and carotenoi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0535ba655247435195a8a350bd1e00bf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ancuța Chetrariu, Adriana Dabija
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 10, Iss 16, p 5619 (2020)
This review was based on updated research on how to use brewer’s spent grains (BSG). The use of BSG was considered both in food, as an ingredient or using value-added components derived from brewer’s spent grain, or in non-food products such as p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/498b563d8af14c1dbb37041a58462186