Zobrazeno 1 - 10
of 132
pro vyhledávání: '"Unsaponifiable fraction"'
Autor:
Marcela González-Montoya, Manuel Alejandro Vargas-Vargas, Olin Torres-Isidro, Claudia Isabel García-Berumen, María Guadalupe Cuiniche-Méndez, Alfredo Saavedra-Molina, Julio Cesar Ontiveros-Rodríguez, Hugo A. García-Gutiérrez, Elizabeth Calderón-Cortés, Christian Cortés-Rojo
Publikováno v:
Metabolites, Vol 14, Iss 8, p 431 (2024)
High-fat and high-carbohydrate (HF-HC) diets induce metabolic syndrome via mitochondrial dysfunction and oxidative stress. We have previously shown that this may be prevented by avocado oil, a source of bioactive molecules with antioxidant properties
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ff7e4cab57384804a4561e6119f118bf
Autor:
Sergey Goriainov, Svetlana Orlova, Elena Nikitina, Viktor Vandishev, Vasiliy Ivlev, Cesar Esparza, Vasiliy Vasil’ev, Evgeniy Platonov, Anzhelika Sheremeta, Gennadiy Kalabin
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 11, p 1227 (2023)
The papaya plant (Carica papaya L.) is tree-like fruit plant cultivated throughout the tropics and subtropics. The aim of this study was to compare the physicochemical properties, fatty acid, sterols, and triterpenic alcohols composition of Carica pa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bd2357c7371e4321a5ea08315cc6bc40
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 71, Iss 4, Pp e386-e386 (2020)
The health benefits of olive oil are well-known. In this study, the unsaponifiable fraction of extra virgin olive oil (Unsap) was investigated for reducing power capacity, ferric reducing antioxidant power, fer-rous chelating activity and nitric oxid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d4b5c2698f934e3e880a2c78d778eb03
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Química Nova, Vol 38, Iss 4, Pp 498-505 (2015)
In this study, the percentage content of free steroid in oils, fats and biodiesel was analyzed. For this, the saponification reaction on a microscale was used, and this procedure for extraction of unsaponifiable fraction was studied in several experi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8893baa25ffa4d328b3945635d54ee80
Publikováno v:
Food Analytical Methods. 13:1523-1529
The present research is focused on the development of a cryogenically modulated (CM) comprehensive two-dimensional gas chromatography-high resolution time-of-flight mass spectrometry (GC × GC-HR ToFMS) method for the in-depth profiling of the unsapo