Zobrazeno 1 - 10
of 91
pro vyhledávání: '"Ulva fenestrata"'
Publikováno v:
Future Foods, Vol 10, Iss , Pp 100431- (2024)
The green seaweed Ulva fenestrata is a future food candidate, however, both compositional, e.g. protein content, and sensory qualities depend on cultivation and harvest conditions. The aim was to explore sensory qualities of, and consumer attitudes t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e387581f84344428bab34d21d93cf683
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 19, p 6781 (2023)
Ulvan is a sulfated polysaccharide extracted from green macroalgae with unique structural and compositional properties. Due to its biocompatibility, biodegradability, and film-forming properties, as well as high stability, ulvan has shown promising p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ec7c8b9e22d5429e8d51ff0f972d586b
Autor:
Anna Fricke, Marios Psarianos, Jakob Sabban, Maria Fitzner, Riccardo Reipsch, Oliver K. Schlüter, Christian Dreyer, Julia H.-M. Vogt, Monika Schreiner, Susanne Baldermann
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 6 (2022)
Facing an inexorable growth of the human population along with substantial environmental changes, the assurance of food security is a major challenge of the present century. To ensure responsible food consumption and production (SDG 12), new approach
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b91f2eeff734469bc2ec398e2fb29eb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sophie Steinhagen, Karin Larsson, Joakim Olsson, Eva Albers, Ingrid Undeland, Henrik Pavia, Gunilla B. Toth
Publikováno v:
Frontiers in Marine Science, Vol 9 (2022)
Sea lettuce (Ulva) aquaculture has increased the last decade due to high productivity, wide environmental tolerance, and interesting functional and nutritional properties of the crop. Research focus has mainly been on adult biomass production, but kn
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/484a3ea1da6e4305adb5df6577d4a37c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Persson, Beatrice
In the future, the cultivation of algae for food may become increasingly important in Sweden. But this area is still new in Europe and most of the harvest today comes from wild stocks. In Sweden, cultivation is only available on the west coast, but r
Externí odkaz:
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:hh:diva-51541
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.