Zobrazeno 1 - 10
of 344
pro vyhledávání: '"Ultrasound-assisted extraction (UAE)"'
Autor:
Norhidzam, Melur Syahmina a, Kai, Chang Wooi a, Hong, Sok Lai c, Chuah, Joon Huang d, e, Yusoff, Rozita b, Goh, Bey Hing f, g, h, ⁎, Teoh, Wen Hui b, ⁎
Publikováno v:
In Microchemical Journal January 2025 208
Autor:
Muhammad Zubair Khalid, Hafiza Saima, Muhammad Tahir Nadeem, Kanza Saeed, Muhammad Sajid Arshad, Waseem Khalid, Hamad Rafique, Muqaddas Fatima, Tawfiq Alsulami, Abdulhakeem Alzahrani
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
The demand for clean-label products continues to rise, as consumers increasingly prioritize natural and transparent ingredient lists. Natural substances are generally deemed safe for consumption by consumers. This study was focused on the development
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22d5056e42b74631baba51bc34e67731
Publikováno v:
In Microchemical Journal December 2024 207
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 106, Iss , Pp 106877- (2024)
Lycopene-rich guava (Psidium guajava L.) exhibits significant economic potential as a functional food ingredient, making it highly valuable for the pharmaceutical and agro-food industries. However, there is a need to enhance the extraction methods of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c7bdb7441b0443ba28682fd182377d5
Autor:
Zwonaka Mapholi, Neill Jurgens Goosen
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 101, Iss , Pp 106710- (2023)
Fucoidan, a sulphated polysaccharide, is found exclusively in brown seaweeds and has been reported to possess a wide range of biological functionalities. Fucoidans are found within the cell wall of brown seaweeds, which is composed of recalcitrant ce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9a78ca8fa354bb8b35cbc1b62669d40
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pornpun Siramon, Thitima Wongsheree
Publikováno v:
Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST), Vol 44, Iss 1, Pp 40-44 (2022)
The bioactive compounds were extracted from Annona squamosa leaves using ultrasound-assisted extraction (UAE) and the optimal extraction conditions were determined. It was found that the extraction of the sample with 50% (aq) of ethanol at 50 ºC f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/14fc5b54a1a54a3193a558d7b5c551a7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Atalanti Christou, Nikolaos A. Parisis, Themistoklis Venianakis, Alexandra Barbouti, Andreas G. Tzakos, Ioannis P. Gerothanassis, Vlasios Goulas
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 10, p 1801 (2023)
Colocasia esculenta L. leaves are considered a by-product of taro cultivation and are discarded as environmental waste, despite their valuable phenolic composition. Their valorization to obtain value-added substances for medicinal, food, and cosmetic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c427f437454847738879354d8ed03aaa